středa 30. ledna 2013

Líný den

 Fuj. Někdy se to tak semele. Vím, že bych asi měla být ráda, ale nejsem. Už kolem poledne jsem v takovém případě, tak znuděná, že mám chuť zalézt do postele - což samozřejmě neudělám a pokusím se vymyslet další víceméně zbytečnou aktivitu...
  Byla jsem totiž včera bez auta. To skončilo po pondělní akci MDH v servisu (chybí patřičný smajlík). Ačkoli jsem neměla nic důležitého autem v plánu, úplně mně to vykolejilo ;) Ráno jsem vykonala obvyklé činnosti kolem dětí a koček.  Dorazil náš dvorní opravář, provedl pokus opravit odtok z dřezu - snad na mně pár let nevyteče- a vyčistil odtok jednoho umyvadla. I po něm jsem poklidila a pak už NIC. Pršení zhatilo plánované bruslení a tak jsem se vrhla na můj "home office" - něco poplatila, něco objednala, něco obtelefonovala... vyměnila si názor s MDH...  a zase NIC. Vytáhla jsem po čase modrou deku k dodělání - nijak mne nezaujala - na rozdíl od kočičáka ...

 
 Plíživě začínalo nudění se ... tady něco přendat z leva doprava, támle něco utří, zamést. Uááá.... Tak aspoň rychle zpět k pc a hledat inspiraci. Vyzkoušela jsem srdíčko od Lenky a hned ji zařadila mezi své zdroje.


Při googlení a čekání - můj stařeček počítač se včera fakt překonával - jako by tu zpomalenost chytl ode mě - jsem přečetla knížku z povinné četby MDMD. Celkem stručné a vystižné shrnutí , jak to tenkrát bylo.
 
Odpoledne už našteští nabralo ty správné obrátky. Dovézt MDH pro auto, vyzvednout chlapečky, napsat úkoly, zúčastnit se úklidu u křečka a lega, večeře a konečně po nezvykle dlouhé době rande s kamarádkou. Tentokrát jsme to pojaly velkoryse. Výbornou večeří v průhonické restauraci Hliněná Bašta!

úterý 29. ledna 2013

Dnes podruhé

  Tedy vlastně  včera - to jen pro pořádek. Dnes prší a ze sportování nic nebude ;(
  I když se nedostavil ani jeden z plánovaných kamarádů, MLT nadšeně s bruslením souhlasili. Hned na cestě ze školy jsem je i s hrabadly vysadila u rybníka a vezla  auto domů. Tam mne zahlédla  MDMD , okamžitě běžela pro brusle a přidala se k nám. Prohrnuli jsme si cestičky na ledu - ochotně si od nás půjčilo nástroje i pár spolubruslících a tak brzy byla dráha ;)
Postupně se nám z odpoledního stalo pozdně odpolední a pak i podvečerní.

 


Ani se nám nechtělo domů. Kluci padli únavou - tedy ne doslova, ale na domácí úkoly síly nebyly, tak jsme fofrovali ráno ;)

pondělí 28. ledna 2013

Dnes sama

Úplně. I vloni se pár lidí dopoledne našlo. Fakt je , že podmínky nebyly asi pro mnohé ideální. Teplota nad nulou, přes noc nasněžilo a nikdo ochotný s hrablem nebyl po ruce... Ale dalo se. A navíc to, že mám celou plochu jen pro sebe! :) Kdy se něco podobného člověku přihodí? :)

nikdo nikde
 
 
dojezd do nedotčeného sněhu :) 

 
první stopy - moje! :)

 
 
A na závěr kávička v přilehlé restauraci ;)
 

neděle 27. ledna 2013

Konečně zamrzl!

 Náš rybník Šeberák. Jupíí. Brusle nabroušené. Jde se na to. Se stadionem se to vážně skoro nedá srovnat. Prostor, pohodička ... Včera jsme sice byli ještě s kamarády na umělém - nemají vlastní brusle a u rybníka, bohužel, není půjčovna ;), ale dnes už nee. Ani za nic. Škoda jen, že vzhledem k předpovědi nám to dlouho nevydrží. No snad ještě zítra dopoledne stihnu jedno sólo ;)

I MDMD si to zjevně užívala... a ti dva vzadu.. ani nemluvím/nepíšu :))


Mimo vymetená hrišťátka a stezky to bylo taky dobrodrůžo ;)

 
Ani když se vylidní nedá se říct, že "ani noha"

Prostírání

 Další počin v akci "něco nového do kuchyně". Hrnce to sice zase nejsou, ale radost mám. Už pátý rok střídám oranžové a žluté vroubkované , jedno se střapečky , druhé bez. Proužky budou, myslím, příjemná změna. Už se těším, až to právě prostřené dost ušpiníme a bud moct rozložit nové :)

středa 23. ledna 2013

Jdeme na to !


LK projevil přání "přečíst si něco o sexu". Asi nastal čas ;)  Něco málo o odlišnosti kluků a holek, o miminkách v bříšku apod. proběhlo v předškolním věku. Loni chodili ze školy s tím, že spolužák předvádí, co znamená "sexy" - spočívalo to ve významném hýbání obočím ;) Nedávno se společně s bratrem ptali táty, jestli se o půlnoci líbáme a jestli jsme nahatý. O víkendu shrnul, opět LK, že se vlastně (my rodiče) vůbec nelíbáme - jen tak nejvíc jednou za měsíc :) Zjevně mu to leží v hlavě.
 Včera jsem zakoupila literaturu. Měla jsem na ni tip od maminky spolužačky.
 Nejdřív ji ale musím nastudovat já, abych byla připravená ...

úterý 22. ledna 2013

Krmítka

Uplynulá sobota byla taková lehko líná. Nakoupeno bylo od pátku. Oběd i večeře promyšlené. Spolužák - parťák na bruslení onemocněl. Venku zima jako v Rusku... - i když - Rusové by patrně záviděli teplíčko :)
 Doplnění krmítek bylo tedy jedinou záminkou, jak dostat děti - a sebe - ven.

 
 
 
 

Sněhulák z přemrzlého sněhu nešel, tak se aspoň přenášel sníh z místa na místo :)

 

pondělí 21. ledna 2013

Vzdělávací pohodička

u krbu. Začalo to slibně. Všichni tak nějak měli, co dělat. I relativně poklizeno a navařeno bylo. Rozhodla jsem se pokračovat v četbě další chytré knížky. Jedna přece už musí zabrat :))

 
A takhle to dopadlo ;)
 
Fotku jsem objevila až při stahování z foťáku. Patrně ji pořídil některý synek.

čtvrtek 17. ledna 2013

Naše zlatíčka ;)

I takhle tráví klidné dopoledne ;)
 
 
Rusty je opravdu kus chlapa - i když ani on není ve své rase s necelýmí osmi kily žádný rekordman. Na kotěti je už teď vidět, že ,bohužel, ani zdaleka nebude takových rozměrů. Jméno tedy už ani nepotřebuje. Je to zkrátka "ta malá" ;)

Aspoň něco

Přítelkyně N. mne inspirovala. Při pohledu na její nové hrnce  jsem i já - nechce se mi tomu věřit :)  zatoužila po něčem novém do kuchyně. To bude delší proces. U mě tohle nejde na povel, ale začnu se lépe rozhlížet v obchodech.
Prozatím jsem začala kytkou :)

 

sobota 12. ledna 2013

Srdíčka

Huráá! Našla jsem  inspiraci !  Kde jinde než u attic24 . Už zase svrběl háček :)

U prvního focení velmi aktivně spolupracovala Gracey ;)

 
 
 
 
 
... klasicky nastává problém - kam s nimi? :))

Lyžařský výcvik v ohrožení ;(


Zítra se odjíždí. Velmi pravděpodobně bez MDMD ;(  Přípravy byly v plném proudu. Z hor jsme dovezli vybavení, něco málo přikoupili. A ve čtvrtek ráno to přišlo. Škrábaní v krku, bolest hlavy. Paralen, pastilka, oscilo. Do školy musela. Byl den zkoušek FCE. Hned po nich ale ze školy musela odejít. To už byla i zvýšená teplota... Nasadili jsme lečbu a doufali. Doufáme pořád. Po včerejších teplotách je dnes lépe, ale zítra nepojede. Snad v úterý...

 

středa 9. ledna 2013

Ježíšek nadělil II

Při listování na fleru mi padla do oka podobnost s andělíčkem uloveným na trzích v Kostelci. Aby ne, když jsou z jedné dílny! ;) Pak už stačilo jen si přát ...
 Vařilka.


 Už visí.

Jen si pořád nejsem jistá, jestli je to víla nebo čarodějnice :)

Zase vyrostli ;)

  MLT. Loňské bundy jsou už těsné a navíc se asi před měsícem "zadařilo" v družině. Při pošťuchování o sněhovou kouli došlo k roztržení rukávu o plot. A hned několik děr ;( Zručně jsem zašila :)), ale výměna byla nutná. Slevy sice nastaly, ale tak nějak ne podle mých představ. Když už jsem konečně našla, co se mi líbilo nebylo ve správné velikosti... takže když už byla velikost tak šup a hned jsem je vzala. Doma  jsem ji navlékla na synka a zjistila, že skoro malá, žádná rezerva!! Takže další shánění na výměnu - peníze vrátil nešlo... Skončili jsme u velikosti 146! a s příplatkem za poskočení do juniorských velikostí! Hurá! ;)

pondělí 7. ledna 2013

Xmas is over

 
 
 
Tak zase za rok! ;)

Ježíšek nadělil ...

Já předem vyhlídla, přivedla, ukázala, na chvíli se otočila... U stromečku radost veliká :)

 
 
Po zavěšení  ještě větší ;)
 
 
Voňavá krabička byla překvapení od MDOD ;)

 

neděle 6. ledna 2013

Školní výlet

V rámci stmelovaní rodičovského kolektivu spolužáků MDMD se včera konal výlet na hrad Karlštejn. Vlakem do Srbska, odtamtud  zhruba pět kilometrů lesem na hrad, prohlídka, obídek a dva kilometry na nádraží. Velmi příjemně strávený den. Škoda, že účast  nebyla větší. Děti byly jen čtyři. S rodiči a třídním nás bylo třináct :) Snad se v dubnu přidá někdo další...

2012


Uplynul rok. Nic převratného ;)
Po hektickém konci roku byl celkem oddech.
  MLT prošli prvním rokem školy bez větších problémů. I jejich samostatný odchod ze školy byl bez následků ;) Pokračovali v hraní fotbalu. LP byl pár měsíců za brankáře a koncem letních prázdnin absolvovali soustředění. S nástupem do druhé třídy začali chodit i do místního skautského oddílu. LP vyhrál ve své kategorii školní literární soutěž. Těsně před Vánocemi si LK na treninku zlomil ruku a tak lyžoval jen LP. Můj návrh na novoroční předsevzetí zaměřené na zlepšení domácí přípravy na školu jednohlasně odignorovali. Uvidíme ;)
  MDMD úspěšně pokračovala ve studiu i košíkové. Hned na začátku sekundy s celou třídou absolvovala ŠvP na Lipně. Byla, spolu s kamarádkou, scenáristkou a režisérkou třídního divadelního, btw velmi vydařeného, představení. Její vánoční lyžovaní bylo zaměřeno na trenink před školním lyžařským výcvikem ;)
 I MDOD úspěšně studovala. Prošla zkouškami IGCSE. Kousek léta strávila, jako každý rok, se svou stále nejlepší kamarádkou z BA. Na podzim bohužel přestala hrát squash. Zúčastnila se několika dost náročných outdoorových školních aktivit a začala se , snad, víc zaobírat průzkumem pomaturitních studijních možností ;)
 MDH i nadále pravidelně sportoval. Na jaře navštívil Brazílii, začátkem léta Francii a na podzim Toskánsko. Dal si novoroční předsevzetí ;)
 Jarní prázdniny jsme strávili v Harrachově, tedy kromě MDOD - ta  již tradičně ty zbytku dětí s babičkou a kočkami doma a svoje učením. V červnu jsme s MDH - opravdu jen my dva ;)- strávili víkend v Kutné Hoře. V létě jsme si Harachov zopakovali a pak vyrazili do Španělska. Nebyla to úplně nejlepší volba, ale opálení a celkem odpočinutí jsme nakonec byli ;) Ve čtyřech (já MDH a holčičky) jsme pobyli pár dní v BA. Zbytek prázdnin byl v duchu přesunů dětí k a od prarodičů a společný, již druhým rokem, strávený víkend na chalupě MDSiL. S MLT jsem cestovala do BA v srpnu ještě jednou.  Od ledna jsme pokračovali v návštěvách divadel. To narušily jen dvě operace oka MDF. Jinak jsou MDP v pořádku. MDMiL na podzim oslavila devadesáté narozeniny. Vyměnili jsme paní na úklid a po roce nám přibyla další kočička ;)
  Já na jaře přidala k aquaerobiku další aktivitu - chůzi s holemi. Háčkovala jsem , četla a blogovala méně než by se mi líbilo. Pořídila jsem Dakotu a tak trochu propadla geocachingu. Téměř na každém výletu jsem si zalovila. Zbytek rodinky to sice moc nechytlo, ale i tak jsme jako FFteam na konci roku přesáhli stovku! Na jaře jsem přebudovala klukům pokoj - dostali psací stoly a pořídila, konečně, nový důstojnější zahradní nábytek.



 Snad i další rok bude stejně úspěšný a poklidný ...