pátek 30. května 2014

PP 09 kolečka

  Polštáře 07 a 08 čekají na převzetí a já čekám na další instrukce. Prostoje nemám ráda - když neháčkuju, tak se kolikrát ani nedozvím , kdo je vrah. Usnu totiž u televize dřív, než dojde k rozluštění. To je celkem frustrace :)) Na druhou stranu se na tento typ programu můžu dívat i několikrát - beztak to opakují pořád dokola - a pořád je to napínavé. Usnu? Neusnu? :))
  Zkrátka, zalíbily se mi Mandala Wheels u Attic24. I ten nápad dát je na zeď. Realizaci nic nebránilo - doufám, že i rozpočet projektu to unese ;)
  Tři hotové jsem naškrobila tekutým škrobem (úplně malinko naředěným vodou). Ani jsem nemusela píchat špendíky, jen jsem se snažila lehko napravit ujíždějící dlouhé sloupky. Parádně vše uschlo a ztvrdlo přes noc u kotle.




Kocour si musel vybrat právně to okno se správným světlem na focení k vyhlížení ptáků. Je po potupné cestě na veterinu a očkování, tak jsem ho nechtěla rušit ;)

čtvrtek 29. května 2014

V parku

Každoročně se v parku "za rohem" koná velmi populární a úspěšná akce pro děti. My jsme se letos byli podívat poprvé. Nějak tyhle masovky nemusím.  Důvod, proč tentokrát jít, byl prostý - volná rodinná vstupenka :) Klukům se sice moc nechtělo, ale u střílení z luku hned za vchodem pomalu začali měnit názor.  Ukázka parkouru o kousek dál způsobila, že už začali být akcí nadšení a zakoupení přívěsků na krk u kovářského stánku je dostalo úplně :)
Podlehli atmosféře natolik, že  si nechali udělat sádrovou masku.
výroba

a zasychání...
Vypadá to relaxačně, ale tak hladký průběh to úplně nebyl. LP nevydržel desetiminutové tvrdnutí a pár minut před koncem polotovar strhnul. Nic horšího prý v životě nezažil! Palačinka byla zasloužená ;)
 
Ještě jsme stihli "třídit odpad", střílet z megapraku angry birds, pivko i trdelník a znovu parkour.
Masky zatím proschly ;)


Přemýšlím, kam s nima :))


středa 28. května 2014

Kluci v akci

  Včera MLT přiběhli nadšeně ze školy! "Super, zítra máme na ájinu přinést věci na párty!!!" Nejdřív mleli páté přes deváté :)) Když se trochu zklidnili, vypadlo z nich o co jde. LP měl za úkol vytvořit plakát a pozvánky a LK se dohodl s kamarádem, který zajistí hudbu - z mobilu ;) , že on přinese maketu  - Thank God :)) - DJského pultu.
  Naštěstí MDOD už nechodí do školy a dokonce byla ochotná spolupracovat ;)



Ráno jsem je pro nadbytek zavazadel do školy navíc vezla autem, takže nadšení neochladlo - jen aby paní učitelka snahu náležitě ocenila ;)

pondělí 26. května 2014

PP 08

Poslední polštář hotov! Měla jsem prostoje kvůli jiným aktivitám, ale jinak šel jako po másle ;)


Merino 365g, háček č.4
Jsem zvěavá, co mě čeká dál ;) Deka?? Zatím pracuji na bonusu;)

čtvrtek 22. května 2014

Zviřátka kolem nás

Tenhle krasavec se nám poflakoval po zahradě v pondělí za bílého dne


I takhle můžou posloužit světýlka ;)

asi bych je měla zlikvidovat za mlada ...

A když už jsem fotila - i hosty se u nás podezdřele rozpínají :))

Letní počasí

Už to přišlo i na mně ;) Dospěla jsem k názoru, že už je možné posedět venku a je tudíž potřeba zřídit venkovní nábytek . Jedna židle loni nevydržela nápor naší rodinky a proto bylo potřeba zajet do Ikea! Měla jsem v plánu ještě pár drobností , tak hurá na to! Nákup se  trochu zkomplikoval - musela jsem do výdejního skladu a s těmi drobnostmi jsem vůbec nebyla úspěšná, tak jsem si tam za odměnu koupila krásnou kopretinu. V předtuše dalšího pracovního nasezení jsem se odměnila hned ještě jednou - novýma botama ;)
   Domů jsem dorazila celkem naložená

Vše šlo krásně podle plánu

umístila jsem kopretinu
 
smontovala jsem a umístila lavičku


přinesla jsem a smontovala stůl a novou židli, zbytek vynosila MDMD ze sklepa

   Až do návratu z nákupu. Doma byl MDH s kamarádem, který mu ošetřoval odřeniny. Spadl s kola. Bohužel ty odřeniny byly to nejmenší. Další vyšetření potvrdilo  kromě zjevných naraženin i zlomené žebro....

sobota 17. května 2014

Víkendy

Nevím, jak v jiných rodinách, ale u nás s často střídají víkendy , kdy tak říkajíc není, do čeho píchnout s těmi, kdy se nakupí několik, pokud možno se překryvajících akcí :) Právě takový probíhá. Mé priority resp. jedna byla naprosto jasná a zjevně jsem to při rodinném plánovaní dala dost zřetelně najevo, takže si nikdo neodvážil pípnout :))
  V pátek odpoledne to začalo narozeninovou oslavou spolužáka - kvůli nám přesunuté z neděle. V sobotu byl můj den. Jupííí . Celý den bez povinností, jen čirá zábava :)) Napečeno a navařeno doma měli, MDH odjel na jakousi konferenci a MDMD kino přesunula na neděli, aby byla MDOD, která pořád šprtá na maturitu, nápomocná v "brotherssittingu". Tak jsem v klidu strávila prima den s přítelkyní za Slovenska. Zařídily jsme, co potřebovala, daly si kávičku a pozdní oběd. Já dostala inspirativní dárek ;)
Challenging! ;)

Svezl se i Rusty ;)

Uteklo to jako voda. Nepřijatých hovorů jsem měla jen pět :))
  Na podvečer jsme byli pozvaní na oslavu narozenin synovce do hospody, řekla bych tak čtvrté cenové skupiny - pivo, rum , tlačenka a klíč od WC je výčepu ;). Měla jsem opravdu celkem výrazný rozptyl, co se prostředí týká :)) Jo a taky jsem musela pořešit dárek. Protože jsem dorazila po vlastní ose nemohla jsem se svézt s tradiční lahvinkou.  Využila jsem přijmení oslavence , trochu googlila a trochu háčkovala ;)

Kolem deváté jsme byli doma. Ohřála jsem večeři MDH a ještě stihla dokoukat Mamma mia! :))
  Dnes ráno MDH s MDMD (naší knihomolkou) vyrazili na knižní veletrh. Já tu zmermomocňuju MLT k vypracování domácích úkolů, protože za pár hodin odjíždějí na další narozeninovou párty. Později pro ně pojedeme a snad se nějak podaří vyzvednout MDMD z odpoledního kina - autobusy z toho směru jezdí v neděli opravdu bídně :))

pátek 16. května 2014

Muškáty

Včera jsem se konečně dokopala k návštěvě "hobby" obchodu. Rostlinky mně sice moc nenadchly - byly buď drahé nebo malé, ale nakonec jsem nakoupila. Dvacet jedna rostlinek,  pytel zeminy a dva truhlíky. Z loňska totiž zbyl ze tří jen jeden. Ve dvou záhadně vznikly díry. Bohužel až doma jsem zjistila, že ten starý je delší. No nic. Ten větší půjde na okno chodby a ty dva menší zůstanou na oknech dole.
Původně jsem chtěla sázení odložit na teplejší den, ale nakonec jsem se do toho pustila hned. Velké rozhodování bylo, jestli mám pracovat na sluníčku a větru nebo za větrem v garáži :)) To jsou problémy!
před

a po
 
Květy jsem vylámala, aby se rostlinky zatím nevysilovaly. Dělala jsem to tak kdysi u převislých, které jsem sázela úplně malé z takových těch multipacků a pak kvetly přímo ukázkově.


A když už jsem měla rukavice na rukou zasadila jsem nové rudbékie - další naprosto nesourodý přírůstek do čehosi jako záhon. Chtělo by to celé přebudovat, ale mě je líto těch různých rostlinek, tak vytvářím spolu s přírodou (jak se to tak neřízeně semení) chaos :))


Taky dvě lupiny. Tak dlouho jsem řešila, kterou kam, až jsem zapoměla, která je která a tak se uvidí ;)


 Pro jistotu jsem je obsypala dokola kolem proti slimákům, tak to snad ustojí.
Šílenka pořád kvete. Dřevitá pivoňka v pozadí začala později a už to má za sebou.


Kontryhelu se dost daří


Místy už skoro kvete


No a na fuchsii do závěsného květináče jsem zase zapoměla.


 Rukavice jsem už kvůli focení sundala, tak má smůlu :)
Doufám, že příroda moji láskyplnou péči přežije.

čtvrtek 15. května 2014

Vistárie

aneb najdi deset rozdílů :)



 
 
Zatímco sousedkám kvetou ve stylu ilustračního fota, moje se chová jako Adéla. Bujaře roste a rozpíná se. Už teď se snaží dostat výhony mezi prkna podbití, ale nekvete. Problém je patrně v řezu, ačkoli jsem si nikdy nevšimla, že by u sousedů nějaká úprava probíhala a při dotazu sousedka zatlouká ;) Ani moje diskuze se zahradnicí nevedla k tomu, že by nabídla odbornou pomoc... Já pokynům typu "řez provádíme hluboký s ponecháním cca 5 oček od staršího předchozího (minule ročního) staršího dřeva." moc nerozumím. Když to ještě byla roztomilá rostlinka , o podobný řez jsem se pokoušela, ale stejně to nebylo nic platné... Radikálního řezu se po zkušenosti, kdy jsem tak zasáhla u klematisu a už se nevzpamatoval, bojím....
   Takže kvést nebude nikdy ;) a z výhonů budu i nadále dělat věnce :))

středa 14. května 2014

V kuchyni

Tentokrát se vydařila krádež šeříku bílého... Až ji jednou sousedi chytí, to bude ostuda ;)

Knedlíky s uzeným masem

První pokus. Už jako dítě jsem měla moc ráda. Ani si nevzpomínám, že by někdy byly doma. Bývala varianta jednodušší - bramborové knedlíky polité slaninou a cibulkou. Tak asi bývaly občas ve školní jídelně ... Ani já se do nich nikdy nepustila. Několikrát je děti měly od Family Frost. Nebyly špatné, ale MDH polotovary moc nemusí a tak když je před pár dny navrhl, rozhodla jsem se  pro zkoušku. Proběhla jsem fofrem pár ročníků Gurmetu a našla ;) Nebylo to tak strašný - myslím tvorba - a výsledek byl asi taky v pořádku. Nikdo si nestěžoval ;)
Fotky nejsou step by step, ale jen když jsem si vzpoměla na focení :))

uzené maso, cibule, petrželka

množství od oka

kole se celkem dařily

kontrola uvařenosti

se zelím a cibulkou

úterý 13. května 2014

PP 07

Tak tenhle mě potrápil zatím nejvíc. Vzor jsem vybrala celkem snadno. Chtěla jsem, aby tak trochu byl do Granny Squares, ale jiný. Náhodou jsem narazila na tenhle vlemi jednoduchý a velmi variabilní u  Solveig. Lehko jsem tedy vyměnila v předposlední řadě čtverce dlouhé sloupky (kromě rohových) za polosloupky, aby se to nevlnilo. Problém nastal s rozměrem. Pět bylo moc, čtyři málo. O řadu menší čtverečky už  zase spojené vypadaly jinak. Zkoušení, párání.... a znovu ;) Barvy mají sice jakoutakous logiku, ale o devadesát stupňů jinak už je jinak všechno :)) Nespojovala jsem nakonec "as you go", ale  sháčkovala po řádách. Uff. Počítám , že osmý bude " a piece of cake" ;)

 


Merino 365g, háček č.4

pondělí 12. května 2014

"Teto,

ty tak hezky pečeš. To moje mamka tak moc ne," prohlásil spolužák MLT a skorosoused.
To stálo za fotku. ;)

Jam Doughnut Muffins
 

Pro upřesnění - jeho matka, jak ji znám, určitě doma peče, vaří, tvoří, ale holt tráva za plotem je vždycky zelenější :))

Den matek ;)

Celé dopoledne jsem tu svoji telefonicky uháněla. Kdepak, jak může na zahradu je tam! Proč se mobilní telefon jmenuje mobilní si vysvětlit nedá :)) Až kolem poledne mi zdvihla, to když vařila oběd...
A u nás? Ráno na nočním stolku přáníčko. Druhé s hláškou "a jo!" o chvíli později :))

letos jsou v kurzu propíchnutá srdce ;)

Pak ještě kytka od každého a dort pro všechny ;)



sobota 10. května 2014

Prodloužené víkendy

Díky ředitelskému volnu opravdu pořádně . A hned dva za sebou ;)
Minulý týden počasí nevyšlo skoro vůbec a navíc bylo potřeba pozvat dělníky, natřít venkovní prkna a pár věcí dát do pořádku i uvnitř. MLT se zabavili se spolužáky ze sousedství a kočky hned využily dočasného umístění venkovních křesel v teple domova ;)


V týdnu zahájila MDOD maturování a mně provoněla kuchyň cestou ze školy ukradeným šeříkem. Konvalinkám jsem v květinářství neodolala já ;) 


Předpověď počasí sice nebyla úplně ideální ani na tohle volno, ale odhodlání k výletu bylo silnější. Chlapi ve čtvrtek dopoledne stihli prohlídku depa metra a hned po obědě jsme vyrazili směr Krkonoše. První zastávka byla hned při výjezdu z města - zmrzlina u McD. Druhá zámek Hrubý Rohozec. Čekání na čas prohlídky jsme strávili v přilehlé zahradě velmi rozumných rozměrů. Ani zámek není nijak rozlehlý, takže exkurzi zvládli i naši dost neposední chlapečkové.




V Harrachově došlo samozřejmě na čtení i na Mumlavu :)



V pátek jsme cestou zpět zastavili v muzeu mladoboleslavské škodovky.


Ani jsem netušila, že se pokoušeli i o takhle závodní model ;)

 
Dnes máme oddych doma, ale trošku mě mrzí, že pokud se nepochlapíme a dnes nebo zítra nevyrazíme, už nestihneme výstavu motýlů v botanické zahradě ;(