neděle 24. srpna 2014

Květák

Nepovažuji se za  gurmána. Jídlo většinou beru jako nutnost pro přežití. Na druhou stranu - když už  musíme jíst ;) -  jím ráda dobré věci - tedy ty, co mi chutnají. Pro správné pochopení - pilulky jako výživa by se mi nezamlouvaly a velmi nerada jím jídla, která mně nijak nelákají. To se samozřejmě občas stane, když pro rodinku vařím podle jejich přání. Většinou to totiž není přání všech a tak, aby se zbytek nemohl vymlouvat - jdu jako matka příkladem ;) Sama mám vlastní žebříček ;) Tedy jídla běžná, oblíbená a pak ta nejoblíbenější. Tedy jedno - smažený květák. Že je číslo jedna se pozná tak, že když jsem sama doma, tak obvykle zvítězí lenost nad hladem a když už jím, tak  jídla studená. S vyjímkou právě smaženého květáku. Ten jsem ochotná připravit i jen pro sebe :))
Zrovna minulý týden to na mně přišlo ... Na večeři doma byl jen LP a tomu stačilo pár palačinek ;)
To všechno bylo jen a jen moje!!!



sobota 23. srpna 2014

Chobotnička II

Po dokončení jedničky zbyla příze i drátky. No a nebylo, do čeho píchnout :)



MDMD zatím píchala statečně do rouna ;)


 Celkem povedení - na to, že to bylo poprvé a hned takový projekt! ;)

pátek 22. srpna 2014

Slib :))

Ráno jsem H. slíbila, že bude koukat :))
Hned jsem vyrazila probírat alba. Bohužel se zachovala jen jedna fotka, ale ten můj svetýrek opravdu dělal před  dvaceti ;( lety díru do světa ;)

pondělí 18. srpna 2014

Dostala jsem dárek

Heč!
LK má basketbalové soustředění. Doprava vlastní ;) Když jsem na mapě hledala Klatovy ( ve škole jsem totiž asi zrovna chyběla), zjistila jsem, že pojedu těsně kolem Plzně.... za pár minut byl plán na světě. Ještě, aby ho schválila druhá strana. I to proběhlo hladce. Výlet naplánován. My cestou přibrzdíme, ona naskočí a jedeme!!! V reálu to tak hladce sice neproběhlo, ale spolucestující jsme nabrali, dítko jsem jen tak tak , ale přece jen včas odevzala a pak už nic nebránilo tomu, abychom spolu strávily pár hodin jen a jen drbáním :) Při zpátečním vystupování jsem stihla obdivovat výtvory a výdobytky a být obdarována.

 Nádherné kašírované květy samozřejmě vlastní výroby!


Ještě teda přesně nevím, kam s nima :)) Zatím jsou ve skleněné váze neb jinou nemám, ale není to ono...
 
 
Daleko víc jim sluší třeba proutí... ale to zase nemá ten správný tvar... to je výzva! :))

pátek 15. srpna 2014

Týden 7/9

MDMD je u babičky. MDH vyrazil na cyklistický výlet do bývalé NDR ;) A my ( já, MDOD a MLT) řádili jak černá ruka :


odpolední cyklovýlet
posilování
Petřínská rozhledna
Zrcadlové bludiště
Svačinka
Počítání soch na vodárně ;)
Posílování
Parkourové hřiště
Pohled z Vyšehradu
 
MLT moc chtěli do kina, já na novou pohádku, ale bylo mi líto pro venkovní aktivity ideálního počasí. Zítra se má ochladit, takže .... snad i na to dojde ;)

Chobotnička

Letos jsme na dovolené daly dámskou jízdu do městečka. Nejdřív jsme se propletly uličkami k parku s kozami KriKri, které prý žijí jen na Krétě - kdo ví, ale turista věří :)) Pak jsem s MDMD vyrazila na maják a MDOD sháněla sluneční brýle. Sešly jsme se ve Starbucks - klimatizace, ověřené produkty a v neposlední řadě záchod - opět zvítězily nad touhou využít lokální služby :)) Pro zbytek výletu byl náplní "window shopping". No a tam ji zahlídla! MDMD háčkovanou chobotnici ! A že - tu bys mami zvládla, ne? :)) Jasná výzva.
  Doma nastalo googlení. Rozhodování mezi dvěma modely. Pořízení návodu - nebylo mi jasné kroucení chapadel, měla jsem podezření, které se potvrdilo ;)Nákup příze během výletu do Tanvaldu (zaplaťpánbů za konkurenci ve velkoměstě). Výběr vhodných drátku v obchodě s výtvarnými potřebami. A tvoření.



 
Už se rodí sestřčka ;)

úterý 12. srpna 2014

Idylka

skončila. MLT jsou doma! :) Doufala jsem, že po pauze budou doma chvíli v klidu, ale rozjeli to hned na plné koule. Chvíli pohoda a pak hádky, bitka a pořád dokola. Po dvou dnech je jich zase plný dům. Tu leží brýle, tam mikina, boty, miska od snídaně .... Do toho nervozita z blížícího se soustředění LK a nechuť k příměstkému táboru LP....
   Všeho nechat a rychle vymýšlet program. Naštěstí se umoudřilo počasí, tak můžeme do terénu. No a na dobu, kdy jsem měla čas se kochat třeba rudbékiemi


dát si kávičku s knížkou


a jen občas jsem sváděla boj o místo



můžu jen vzpomínat... Tak až zase za rok! :))
  

středa 6. srpna 2014

Nakupování

MLT jsou u babičky. Počasí včera nestálo za nic a tak jsem vzala MDMD na časově neomezené nakupování do Fashion Areny. Asi je chudák holka po mně. Poctivě jsme prošly dokola kolem všech obchodů. Do některých jsme i vstoupily. Pár hadříků i k tělu přiložily, ale nakonec to, móda nemóda, dopadlo takhle :))

Svezly jsme se tedy obě - vlastně jedeme napůl -, abych ji v tom nenechala ;) Já bych jen potřebovala delší prázdniny ...

PS: Dnes jsem u ní v pokoji objevila tohle :))

úterý 5. srpna 2014

Harrachov atd.

Ne že bych nevěděla, co doma dělat (uklízet a zahradničit by bylo víc než potřeba), ale v rámci zachování duševního zdraví (nejen svého - soužití celé rodinky 18dní 24/7 už začínalo neblaze působit, ale i dětiček - pokud bych zahradničila a uklízela, seděli by u TV nebo PC), bylo nutné vypadnout. A tak jsme ( já, MDMD a MLT) v pondělí nasedli do auta a vyrazili směr Krkonoše. První zastávka byla park Mirakulum. Paráda!

 


Jen škoda, že bylo opravdu vedro. I já, otrlá, jsem se začala lehko obávat úpalu - tedy ne svého, ale neustále se pohybujících potomků - a tak jsme to po pár hodinách a typickém výletním obědě ;)zabalili a pokračovali.
V Harrachově bylo o čtrnáct stupňů chladněji - celkem příjemná změna ;) a očividně po dešti.


Od rána pak už zase sluníčko, sem tam mrak. Dost - na nás - jsme toho pochodili, četli, hráli hry, vzpomínali/těšili se na zimu ;), lovili poklady, koupali se - někteří- v Mumlavě a i na  bobovku , lanovku a  jízdu vlakem došlo. Vlak zklamal - byl tak moderní, že ani v tunelech nebyla tma ;(

Devatenáctikilometrový okruh byl maximum
 
Tanvaldská rozhledna Terezínka a Jára Cimrmam
 
I tak to jde ;)
 
I s potápěním - po mně to nemají :)
V pátek jsme se vydali rovnou domů. Zastávka byla jen v Držkově pro koláče.

pondělí 4. srpna 2014

PP 12 kulatá dečka II

Teplo neteplo - před dovolenou jsem začala a bylo potřeba odevzdat ;) Vlněná pokrývka klína byla po ránu u kávičky snesitelná a tak jsem dílo dokončila.

do sluchátek Hrdý Budžes postopadesáté :))

Merino , 182g, háček č.4,5


Večer u TV jsem ještě stihla malý bonusek za hlídání koček a kytek ;)