úterý 31. března 2015

Easy Oaty Pancake Squares

Jak tak občas procházím blogy  narazila jsem na lákavý obrázek. Návod vypadal jednoduše a mražené ovoce bylo doma taky ;) O víkendu bylo sice o strávníka méně, protože LP jsem ve čtvrtek odvezla na jarní soustředění, ale hned , co jsem vytáhla z trouby kubu , dala jsem se do přípravy. Opravdu velmi jednoduché a velmi dobré. Protože ale znám svoje chlapečky a vím, že jen tak nějakou novinku , zejména tu bez čokolády, jen tak neochutnají, hned sem tam šoupla pro jistotu ještě ověřený perník ;) Toho naštěstí pro rugbistu kousek do nedělního odpoledne zbyl ;) Malinové kostky jsem v neděli navečer pekla  podruhé :)) No a k večeři koprovka, aby se sportovci těšili i příště domů k mamince :))




A já mám po víkendu o kilo navíc :(

Jaro?

Včera jsem se konečně rozhodla vytvořit aspoň trochu velikonoční atmosféru. K tomu bylo ale opravdu nezbytné uklidit. Jako první byly na řadě okna v obýváku. Hlavně jedno, protože , ač je naše Gracey kastrovaná, nějaký nadržený kocour se pokusil označit její oblíbený parapet a schytalo to okno !!! V okamžiku , kdy jsem vzala hadr do ruky, začal padat déšť se sněhem a po chvíli kroupy. Nedalo mi to vyběhla jsem s mobilem pořídit fotodokumentaci ;)


 Okno je sice pod stříškou verandy, ale bezpečně mně to odradilo od mytí oken dalších :)) Takže jen víceméně běžný úklid. Pak výlet do sklepa pro dekorace.


 Rychle jsem ještě utřela prach i v kuchyni a roznosila výzdobu. Tu venkovní jsem zase zbaběle schovala. Obávám se - po zaslechnutí předpovědi počasí , že na ni letos nedojde.



pondělí 30. března 2015

Třicetdva !

Jupí! Chrup už je zase kompletní. :) Po téměř čtrnácti měsících. V pátek v dopoledních hodinách byla šestka vlevo dole usazena. Po celý rok probíhalo i vylepšování - výměna šedých za bílé atd. Není to a nikdy nebude dokonalé, ale co je, že? ;) Hlavně, že to funguje a že zubaře snad už uvidím jen jednou do roka při preventivních prohlídkách ...

úterý 24. března 2015

Blondies ;)

Když jsem si nedávnou u N přečetla recept, přišel mi velmi lákavý. Po dotazu na úspěšnost bylo o vyzkoušení rozhodnuto. U nás chutnalo tak, že bylo nutno hned druhý den zopakovat ;) Dělala jsem variantu bez ořechů, protože jednak žádné po ruce nebyly a jednak by to děti moc nechtěly - nevím, proč všechno, kromě čokolády, vydloubávají.


A takhle si lebedí Rusty, těžký pohodář (tedy pokud ho někdo nechce náhodou česat )


pátek 20. března 2015

Už? Že by?

Ne že by se vánoční ozdobičky krásně netřpytily ve skorojarním sluníčku...,


ale včerejší venkovní teplota už dosáhla bodu, kdy i já jsem ochotná trošku něco venku popracovat :) Je to sem mnou rok od roku horší - takhle dlouho jsem Vánoce fakt nikdy neměla. Tak už šup do sklepa s nima!
 Nic jarního jsem zatím nevynesla. Předpověď ošklivého víkendu mi zkazila elán. No neměla to moc těžké :))
 Trošku jsem poklidila rostlinstvo pod oknem a naplánovala nákup mulče. Bio popelnice byla naplněna, tudíž pracovat vlastně ani nelze... Všechno se proti mně spiklo. Hurá domů do teplíčka!  Aspoň trošku jara jsem přinesla i tam ;)
 

čtvrtek 19. března 2015

All-Star Game

Náš malý/velký basketbalista pořád sní o tom, že pojede do Ameriky a uvidí Michaela Jordana. Marně mu vysvětluju, že je to trošku z ruky a pán už je asi i v předčasném důchodu :))
  Nicméně jsem se rozhodla , že ho někdy vezmu na opravdový - tedy v evropském nebo aspoň českém měřítku ;) - basketbalový zápas. Poptala jsem se trenérů, kam tak nejlépe zajít, dostala pár typů, ale hlavně pár týdnů na to na nás trenér nezapomněl a přinesl 1+1 vstupenky. Bylo to tak narychlo, že nebyl čas na úvahy, zda se termín, pondělní večer, úplně hodí. K LK se přidal kamarád Š. a bylo domluveno.
  Kluci byli nadšení - jen jim trochu vrtalo hlavou, proč hráči moc nebrání a moderátor do toho vtipkuje. Po vysvětlení, že exhibice je jen jako a Mazáci proti Mladým puškám hrají opravdu jen pro zábavu, se jim viditelně ulevilo. Nejvíc je zaujala soutěž ve smečování, kterou si očividně užívali i hráči. Já byla ráda, že jsem  zaparkovala a vybojovala frontu u pokladny  :)) Pravda je, že jsem nikdy na podobné show nebyla a tak to byl i pro mně zážitek.
 No a svět je malý, takže jsme tam potkali i dalšího mladého basketbalistu z týmu a známé basketbalistky ;)



úterý 17. března 2015

Zrzka na návštěvě

Jednou , dneska , takhle ráno kouknu z okna ložnice a... po ruce mám pouze mobil :))



Chodí k nám dost často právě na ořechy, ale v co doufala tentokrát, nevím... ;)

úterý 10. března 2015

Jarní hory

Sice to tak v pátek při příjezdu nevypadalo - byla mlha a cosi mezi ledem a drobným deštíkem padalo z nebe, ale nevzdali jsme to a optimisticky doplnili výzbroj v půjčovnách.
 V sobotu bylo líp, ale pořád to nebylo to pravé ořechové ;)
 V neděli to přišlo. Modré nebe - skoro bez mráčků. Na sluníčko sice musíme pár hodin čekat - než se přehoupne přes kopec, ale stálo to za to!! Sníh v noci trochu přimrzl, takže lyžování po ránu se taky vyplatilo. Když jsme v jedenáct končili , už byl přece jen trochu rozježděný.
   Někteří při čekání po poslední jízdě na rovině pod kopcem  padli vyčerpáním ;)


   Někteří si při polední procházce nemohli nechat ujít řádění na sněhu v tričku - rychle jsme se přesunuli od silnice na přece jen čistší ;)



Co si o tom všem myslela Suri netuším ;), ale šlapala statečně.



pátek 6. března 2015

Zima nebo jaro? :)

Jarní prázdniny v zimě - to bylo téma letošních úvah MLT. Trošku pořád dokola, trošku únavné :))
Když ale zrovna neuvažovali, tak statečně sportovali. Všichni na lyžích, LK  vyzkoušel s tátou a ségrou běžky a LP se mnou (já tedy pouze jako doprovod) snowboard. Kromě toho děti natáčeli filmečky např na téma "dva kluci a neznámý objekt v lese". Neznámý objekt byl rugbyový míč a podle výsledků soudě si to dost užívali.
  Po večerech četba, společenské hry a letos poprvé navíc i tablet ;(
 Byla s námi všechna zviřátka, takže bylo veselo ;)