aneb jak udělat z dietního masa nedietní pokrm :) Králíka peču celkem rutinně. Na česneku. Se špenátem a bramborovým knedlíkem. MLT nedávno zaslechli, že může být s i nádivkou. Zadání bylo tím pádem jasné. Takže hned po ránu maso omýt, nasolit a uložit do chladu. Slaninu na špikovaní nakrájet na proužky a dát zmrazit pro snadnější průnik do masa. A šup na kaštany. Ty už jsme měli nasbírané - jen zbývalo z nich tradičně vyrobit zviřátka ;) Se svou trroškou do mlýna - např. žirafou - přispěl letos i MDH ;)
Po desáté hodině jsem začala chystat nádivku ze čtyř rohlíků, tří vajec, mléka a pažitky. Pak už jen zbývalo prošpikovat a vycpat králíka, v pekáči ho obložit cibulí a česnekem, podlít, přiklopit a šoupnout do trouby.
Za zhruba dvě hodinky pečení, obracení a podléváni bylo jídlo na stole. I s knedlíky a špenátem. Tohle zbylo ;)
Po nádivce se skutečně jen zaprášilo. A je po dietě! :)
Žádné komentáře:
Okomentovat