mám od dětství spojený s babičkou. Tou mojí. Ten byl! Vysoké vláčné těsto a snad stejně vysoká vrstva rebarbory . Jako dnes vidím dědu jak sedí v kuchyni u stolu a loupe ... stonky? - nevím, jestli je to botanicky dobře, ale zkrátka loupe tu část, která se jí ;) Babička zatím zadělává těsto a já smím pomáhat při výrobě drobenky. Nevím, jestli babička úmyslně odměřovala větší množství surovin, protože když si ted uvědomím, kolik jsem při práci ujedla, nechápu, že zbylo ještě na koláč ;)
MDM pak občas pekla v remosce úspornější, ale stejně - skoro - dobrou verzi. Asi i proto, že na žebříčku oblíbenosti u MDF nebyl úplně číslo jedna :)
MDH ho má rád a stejně tak MDOD, takže když jsem v supermarketu zahlédla tlusté růžové stonky, bylo rozhodnuto. Povedl se na první pokus.
Pochvalu jsem dostala i od MDB, kterému jsem na ochutnání dovezla s sebou na trhy.
Ten vyzera nadherne, ake mas to spodne cesticko? Klasiku linecke? Ja sa vzdy bojim, aby nebol kysely, ale uz sa tesim do Irska, tam si ho dam bez roboty, z pekarstva a ten bude zarucene skvely a sladky :-)))
OdpovědětVymazatHmm, rebarborový bych si dala hned... už jsem ho dlouho nedělala:-))
OdpovědětVymazatAjka