Letos ale zhruba o měsíc dřív a dokonce v akci :) Znovu jsem nalistovala ve staré klasické kuchařce "rychlý ovocný koláč". U receptu je mojí rukou tak deset let stará poznámka "stačí 1/2". Jde v podstatě o hrnkový koláč a půl na moji formu fakt stačí ;)
Tu "kuchařku" jsem dostala kdysi, hodně, dávno. Počítám někdy kolem patnácti let věku buď přímo k narozeninám nebo pod stromeček od babičky z otcovy strany. Tehdy jsem nevěděla, která z nás se zbláznila :) Musím ale uznat, že , ač opravdu zbytečně brzo - použit byl poprvé asi o patnáct let později, nebyl to dárek k zahození. Babička měla pár "majstrštiků" - krémák, ony chlupaté knedlíky a krůtu s nádivkou s kaštany - ale jinak sama asi moc zdatná kuchařka nebyla, měla pravděpodobně s návody dobrou zkušenost ;)
Musim uz aj ja skusim nieco ovocne s drobenkou, vyzera to super, aj lahke ;-)
OdpovědětVymazat1dlcukr moučka,5dkg máslo/hera, 1vejce pak prisypat 3dl polohr.m.+ 1/4sáčku PdP a 1dl mléka - vymazaná a vysypaná forma
OdpovědětVymazatTo je na spodok? A na vrchu je drobenka z kolko masla, cukru, muky?
Vymazatdrobenka je 100g polohr.m., 80g másla, 80g moučkového cukru
VymazatOPRAvA : do testa je mouka hladká!!!!
Mnam dakujem, pisem si!
VymazatMně na zahrádce začíná teprve rašit. Ale už se na ní těším. Mám jeden strašně složitý a pracný recept, ale výsledek je úžasný. Když se k tomuto činu dokopu, určitě se tady pochlubím.
OdpovědětVymazatto víš - já mám z dovozu :))
OdpovědětVymazatmám jeste jeden na Rhubarb Crumble, ale má se to jíst ještě teplé - to je u nás složité načasovat :))
pracné věci neee :))
Co nevidět už bude rebarbora dostatečně veliká, tak vyzkouším Tvůj recept. Když tak napiš i Rhubarb Crumble, vyzkoušela bych to.
OdpovědětVymazat