V sobotu bylo líp, ale pořád to nebylo to pravé ořechové ;)
V neděli to přišlo. Modré nebe - skoro bez mráčků. Na sluníčko sice musíme pár hodin čekat - než se přehoupne přes kopec, ale stálo to za to!! Sníh v noci trochu přimrzl, takže lyžování po ránu se taky vyplatilo. Když jsme v jedenáct končili , už byl přece jen trochu rozježděný.
Někteří při čekání po poslední jízdě na rovině pod kopcem padli vyčerpáním ;)
Někteří si při polední procházce nemohli nechat ujít řádění na sněhu v tričku - rychle jsme se přesunuli od silnice na přece jen čistší ;)
Chlapečkové rostou jako z vody. Vy si užíváte sněhu a my se šťourali v záhonkách.
OdpovědětVymazatMne je na zahrade zima :)) potrbuju par stupnu pridat ;)
VymazatJe prima ,že jste si to užili. Suri má pěkný obleček.
OdpovědětVymazatTady máš recept na Blboně.
500g hl. mouky
1 lžička soli
1 lžička cukru
250 ml. mléka
50 ml. oleje
1 žloutek
50 g čerstvého droždí ( já dávám kostku)
Po nakynutí přemíchat a nechat ještě chvíli kynout.
Z těsta odkrajujeme kousky do kterých zabalíme uzeninu (jako buchty).
Já si nastrouhám salám a různé sýry , smíchám a plním. To už záleží na Tobě.
Skládáme na plech vyložený pečícím papírem, tak aby se nedotýkaly.
Necháme kynout na plechu, potřeme rozšlehaným bílkem, na povrchu uděláme nožem opatrně zářez (nemusí být).
Posypeme semínky, kmínem, dle libosti.
Pečeme na 200 stupňů 15-20 min.
K uzenině můžeme dát kečup nebo hořčici.
Měj se krásně.
Moc dekuju, uz se mi sbihaji sliny :))
VymazatSkvělé :o))) měj se moc hezky..
OdpovědětVymazatMartina
To viš, vy to mate za humny! pro nas je to udalost :)))
VymazatJůů .... začíná jaro a ty utíkáš za sněhem:-.)
OdpovědětVymazatSupr víkend:-)
Takhle mam totiz hory nejradsi :)
VymazatAzurkova obloha, biely sneh, to je naj!
OdpovědětVymazat