Dlouho jsem tenhle pokus plánovala. Jen jsem se obávala, jak budu vědět, že je maso tak akorát, když nejde zkontrolovat. Nastudovala jsem pár návodů a rozhodla se pro třicet minut na stoosmdesát stupňů. Vyšlo to !
Panenku jsem osolila, opepřila a nechala ležet. Připravila jsem pytlík mraženého listového špenátu (cibule, česnek, pepř a sůl). Koupený plát listového těsta jsem pokladla na středu sto gramy slaniny a vychladlým ( vyždímaným ) špenátem. Opekla jsem maso , položila ho na špenát a přehodila z obou stran těsto. Tou dvojitou vrstvou jsem váleček obrátila dolů a potřela rozšlehaným vajíčkem. Na plechu a pečícím papíru jsem dílo vložila do předehřáté trouby a nervózně půl hodiny čekala, jak to dopadne.
Výsledek mile překvapil. Maso bylo úplně dokonalé.
MDH chválil a i MLT svůj přiděl snědli (nadšeni nebyli , ale mě překvapilo i to, že úplně neodmítli 🙄)
MDH chválil a i MLT svůj přiděl snědli (nadšeni nebyli , ale mě překvapilo i to, že úplně neodmítli 🙄)
Odpoledne jsem provedla snad sto padesátý pokus o cookies 😀 poněkolikáté stejný návod a pokaždé jsou jiné 🤔 Tentokrát moc crispy ;)
To vyzera famozne! Listkove cesto vobec nepouzivam, asi by som mala skusit :)))
OdpovědětVymazatOpravdu mě to překvapilo ;)
VymazatTěsto já dost čast - na štrůdly jablkové i šunka, sýr, špenát, losos ... Až tak, źe už jsem rozhodnutá někdy zkusit na závin těsto tažené ;)