V pátek s přáteli v místním Lokále a dnes doma 😀
Včera večer omyta , osolena, okmínována , vycpána jablkem a nacpána do pekáče...
V šest ráno ( zbytečně brzo) vložena do trouby vyhřáté na stodvacet stupňů. Při kontrole po pěti hodinách zjištěno, že již 😱 hotovo. Skoro hodinu a půl pak měla holka pauzičku 😀 Aspoň jsem v klidu dokončila kaldoun z už předpřipraveného vývaru, udusila červené zelí a ( z pytlíku 🤪) vyrobila bramborové knedlíky. Na závěr jsem nejprve husí záda potřela medem s vodou , vrátila na patnáct minut na dvěstě stupňů do trouby . Po otočení břichem nahoru jsem postup zopakovala a bylo to! 😀
Mňam!
Mala pekny welness husicka :-P ja som to nikdy doma nerobila, ani kacku ani husku. Mam sa este co ucit ;P
OdpovědětVymazatVypadá báječně. Kaldoun - jsi fakt dobrá. Vzpomínám, jak ses divila, když byl Vašík miminko, že už umím polévku od vývaru.
OdpovědětVymazat