Další pokus. Patří mezi pár receptů , které jsem stihla podědit po mé babičce. Do svatby jsem se do vaření vůbec nehrnula a několik let po ní moje babička umřela a tak jsem moc dookoukat nestihla. Škoda. Její kuchyně "holky z vesnice" by se MDH moc líbila ;) Už mám políčeno na placky se škvarkama, které si pamatuju a nedávno jsem na ně zahlédla postup!
Ale zpátky ke knedlíčkům. Babička, bohužel, s tou dlouhou praxí patřila mezi ty kuchařky, které hojně používají pojmy jako "přiměřeně", "asi", "hrst", "špetka", takže můj záznam jejího receptu je vlastně pouhý výčet surovin :)) S tím se mně osobně pracuje velmi špatně, neboť jde o metodu "pokus omyl" a to už jsem určitě zmiňovala moc nemusím. Zhruba před dvěma týdny proběhl pokus po x letech - takže to, co jsem kdysi vyzkoumala, nezapsala, zapoměla ... Knedlíčky nebyly špatné, jen trochu bez chuti a obrovské :) Dnes byl pokus o kapánek lepší, ale pořád se mi to nezdá ono...
Ingredience
Játra naškrábat nožem - tentokrát jsem je pro jistotu ješte rozmixovala, ale příště už budou zase jen nakrábaná.
Cibulku lehko osmahnout na másle s částí strouhanky
Smíchat se zbytem strouhanky, pepřem , solí, vajíčkem, česnekem a muškátovám květem
Namočenýma rukama vytvarovat kuličky
A šup do vařícího se vývaru
Jeden jako druhý. To jsi ale hospodyňka.
OdpovědětVymazat:D
VymazatTo mi pripomenulo Rakusko, "leberknoedlzupe" :-P
OdpovědětVymazattím mně K uklidňoval při tom první pokusu s obříky - že v AT je na jeden talíř jeden obr ;)
Vymazat