pátek 10. května 2013

Ředitelské volno

Úžasný vynález. Co tak asi s dětmi uprostřed pracovního týdne? A to vůbec nechápu, jak to dělají matky pracující...
   Naštěstí bylo aspoň včera krásně - dnes opět leje jako z konve- a tak jsme vyrazili do ZOO. Logicky s námi i půl Prahy, ale až na cestu zpátky, která nám trvala hodinu a půl - kolik to tak do zoo máme? patnáct kilometrů?- všední den je holt všední den - davy až tak nevadily. Kapacita zahrady je zjevně obrovská ;)
    Na místo jsme dorazili zhruba v deset, vystáli frontu u pokladny - i to by se dalo řešit, ale proč, když to stejně vystojí, že? :) 
   Zkontrolovali jsme , že kolik nás tu takhle po desáté ráno je. Dobrý - ješte pořád je zvířat víc :))
Obávám se ale, že při počtu 4422 kusů, jim přesilovka dlouho nevydržela ;)


    Po velké hádce, kdo, jsme rozložili nezbytnou mapu a vyrazili.


 Cíl byl jasný - sbírat pamětní mince. Další kámen úrazu. I navzdory tomu, že byli MLT vyzbrojeni vlastními penězi z pokladničky. Automat totiž nevrací. Takže se výprava odehrávala za zvuku kňučení, že kdy už budeme něco kupovat, abychom rozměnili... Kupodivu jsem měla nervy jako špagáty a celkem se držela :))
  Hroši v novém bydlení spokojeně chrápali, takže plavat jsme je neviděli. Nový sloní výběh je podle mně opravdu povedený. Ve srovnání s tím, kde žili dosud uplný luxus ;)


  U rozhledny jsme klasicky zdravě poobědvali,


 rozměnili peníze ;), a vyrazili ke gorilám a lvům.  I veledůležité přeměření proběhlo ;)


  Přes oblíbené gaviály jsme se, kolem třetí hodiny, dostali k finálnímu dětskému koutku. Kozy, tedy jejich krmení, selhalo. Nebyly ani kuličky na krmení ani kozy. Tak se MLT aspoň svezli na ponících a zatímco poté skončili na průlezkách, já hledala štěstí vedle ;)


A zviřátko dne? Jednoznačně mládě surikaty.



4 komentáře: