pondělí 16. prosince 2013

Vánoce podruhé ;)


 Nevím, čím to je, ale cukroví - teda jeho pečení - mě vlastně dost nebaví. Tuším, že je to tím, že to moc neumím. Pak si zase říkám, že když to zvládnou miliony , tak to zvládnu taky... Nejspíš to bude tím, že je to piplačka. Spoustu toho člověk našpiní, nejdřív těsto, pak další postup... Každý kousek musí člověk několikrát vzít do ruky atd atd.
  Počet druhů už jsem zredukovala na ty nejnutnější. Těsto kupuju. Jsem přesvědčená, že lepší a levnější bych ho stejně nevytvořila. Minulý týden jsem vyrazila do obchodu a koupila na perníčky a dva druhy lineckého. Celkem pět kilo. Perníčkové jsem většinu hned zpracovala a jedno půlkilo nechala dětem na vyblnutí. Jinak vyrábím zásadně sama ;) Linecké jsem upekla pár dní potom. naplánovala slepování. Dorazila jsem domů z aquaaerobiku a upřímně se zaradovala, že MDH někde sportuje. Připravila jsem cukroví, marmeládu, vložila Pelíšky do přehrávače, ve funglnové šamotové misce zapálila františka.... Paráda!.... U třetí dávky se vrátil hladový MDH a k obědu si s cibulí rozetřel ... pivní sýr!!! Nevěřila bych, že františka přepere :))
Vosí hnízda (tam tedy hnětu sama ) jsem z dvojité dávky vyrobila v sobotu  a dneska kokosky z krabice :) Ještě slepit krémem jedno ořechové linecké a čokoládou nazdobit druhé....
Jo a vanilkové rohlíčky asi letos budu muset koupit opravdu hotové - to mi je trochu líto, protože to je nejoblíbenější pro MDH, ale číňani neměli mleté ořechy a to teda fakt nevím, jak bych jinak udělala. Mlýnek, myslím, ani nemám.... Snad nějaké budou v krabici od MDM :))

3 komentáře:

  1. Tolko prace, to by ani mna nebavilo! Si sikulka!

    OdpovědětVymazat
  2. Tak pak ještě přidej fotky ozdobených cukrovinek. Věřím, že budou stejně krásné jako Tvoje háčkované výrobky.

    OdpovědětVymazat