pondělí 14. dubna 2014

Magnolie

zešílela. Napočítala jsem snad čtyřicet květů ( tedy některé ve stavu kvetoucím, některé zatím ve stavu poupě). A to to není žádný velký strom. Vlastně je to jeden hubený kmínek vysoký ani ne dva metry s jednou nebo dvěma ještě tenčími odbočkami dole , který se pak lehko větví v něco, co je náznakem koruna. Nechápu.

Jak jsem ji tak minulý týden okukovala , tak jsem podlehla a u nás v květince pořídila  pár (slovy dva) muškátů a v samoobsluze přihodila jednu osteospermum, která se krásně hodí do květináče a ke křesílkům u kuchyně.


 Paní u pokladny říkala, že vydrží dlouho, že i přes zimu. No ta moje málem nevydržela ani cestu k autu, když se na ní sesypal nákup ;) Přežila. O poznání hůř dopadl o dva dny později hyacint. Ten se mi vysmekl z ruky tak nešťastně, že spadl přímo na kebuli a tak dvě třetiny si urazil... To ta sezona hezky začíná :))
Dneska jsem konečně vytáhla velikonoční výzdobu, ale ta venkovní ještě čeká v tašce - počasí se moc nevyařilo. Čekám až se oteplí :))
Letos přibyli dva ušáci od MPdvojky ze včerejších trhů na zámku Kačina


a aby jm nebylo smutno , ještě sluníčko na troubu


Když jsem teď pro úplnost fotila magnolii v "celé kráse",


krásně zavoněla hned vedle rostoucí bobkovišeň.


Musím nalámat pár větví domů....

9 komentářů:

  1. Magnolie je nádherná. Já jí nemám a obdivuju všechny v okolí. Výzdoba je moc hezká.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jak už jsem tu určitě psala - já ji ráda nemám - mně se líbí ty obrovské u prvorepublikových vil - k nám se nehodí - já chtěla škumpu, ale jedna uhynula a tak mi tam šoupli tohle - asi ji zrovna měli na skladě :)

      Vymazat
  2. Ale tak přežily kytičky a to je hlavní:-)))

    OdpovědětVymazat
  3. Moc krásná velikonoční výzdoba! Ty vajíčka jsou nádherná a dát pár háčkovaných kytiček na proutěný věneček je opravdu skvělý nápad. Asi z dovolením okopíruji k nám domů :)) Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji,
      věnec sice není ještě dodělaný a asi letos nebude, ale klidně kopíruj :))

      Vymazat
  4. Máš moc pěknou velikonoční výzdobu.
    Přeji Ti krásné prožití svátků jara !!!

    OdpovědětVymazat