úterý 23. prosince 2014

Svátky klidu

a jídla :))
Hned ráno jsem zadělala na vánočku. Teda nebylo to tak jednoduché, protože hned po vytažení knížky receptů jsem zjistila, že mám místo dvou kostek droždí jen jednu, takže jsem musela fofrem do obchodu. Pohotově jsem tam koupila i šest housek na zítřejší krutony, abych už nemusela, ale ty už byly snědeny, takže jen "Good Try", který nevyšel :)) V době kynutí jsem zpracovala kapra. Hlava šla spolu s páteří a žebry po vykostění do hrnce na vývar. Porce kapra jsem nasolila uložila do chladu. V průběhu pečení jsem nakrájela a opražila zeleninu a jikry a dokončila polévku.
Vánočka chutná líp než vypadá :))


Po kávičce MDH vyrazil pro druhého kapra, protože když jsme spočítali porce zjistili jsme , že je jich málo - kapr stejný jako každý rok, nás je o dva víc a pár kusů jich potřebujeme pro MDBiL, který je nemocný a sám nákup a porcování udělat nemůže. Tak řezničina podruhé :)
K večeři mám namočenou čočku. Ta letos bude o svátcích dvakrát ;) MDSD ji má ráda a na novoroční oběd už tu nebude... Večer pak nesmím zapomenout namočit kroupy na zítřejšího kubu a udělat bramborový salát ;)
Ještě, že v nesváteční dny lze oběd odbýt polévkou - dnes byla hrášková :))
 

7 komentářů:

  1. Vianocku by som nedokazala, klobuk dolu, ja idem zajtra na hotove k mame a na prvy sviatok budu lasagne, na druhy mozno rizoto :-) akurat dnes som si spomenula akosom mala koprivku pred svadbou a pred Vianocami skoro vzdy chytim nejaky virus, neviem cim to bude :-):-):-):-) Krasne sviatky a nenechaj si ich nicim pokazit!!!!

    OdpovědětVymazat
  2. že by stres? :))
    dík - dělám, co můžu! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nemam stres, lebo okrem darcekov na tradicie nie som, asi pocit viny z toho :-)

      Vymazat
  3. Ale zvládla jsi vše na jedničku:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. fakt je , že jsou rodiny , kde se vaří ještě víc ...

      Vymazat
  4. Já byla 22. i 23. v práci. Všechno jsem stihla (i vánočku), ale k počítači jsem se dostala až teď.

    OdpovědětVymazat