sobota 6. června 2015

Okna, okna, okna ...


Kdybych někdy měla sepisovat pros and cons jara, právě okna resp. jejich mytí by bylo na prvním místě mínusů. Ne že bych měla něco proti umytému oknu ... :)) Ale jsou zkrátka všude  :)  Malá, větší, největší. Nebo taky okna francouzská ... Francouzi prominou, ale který chlap tohle vymyslel!! Navíc je umyté okno věc příliš pomíjivá - na to jaké úsilí musím vyvinout. Ještě nejsem ani v půlce a po prvním zapršení bych mohla začít znovu. Ani kochat se dobře vykonanou prací tudíž dlouho nelze a někdy přijde déšť tak rychle, že ani nejbližší okolí nepostřehne, že nějaká moje aktivita proběhla. Někdy dokonce nemusí ani pršet, stačí, když robátka projdou párkrát ven a obtisknou tlapičky nebo kočička loví mouchu... Mohla bych vlastně mýt průběžně! To je nápad! Každý den jedno ... Tak to zatím ne. To nastane, až se zblázním definitivně :)) Další kolo bude až před Vánoci a to, drze přiznávám, čistím jen ta , která jsou na ráně. O to výživnější je z jara třeba takové garážové. Pavouci mají celý rok pré a co všechno za hmyz, listí a jehličí se za tu dobu stihne do pavučin namotat! :) Fuuuj!
Naštěstí má jaro i pozitiva a je jich , podle mně, dokonce víc než negativ ;) Jedním z nich je teplíčko a možnost být venku. Teda ne jen se stěrkou, hadrem nebo hráběmi, ale i třeba jen s knížkou ;)


17 komentářů:

  1. Okna -okna -okna .... tak koukám že i ta má by potřebovala už přeleštit zase :o))))

    OdpovědětVymazat
  2. Tak u nás je to takhle: o víkendu jsme byli na výletě v Praze a babička (78) měla za úkol krmit kočičku a zalít zahradu. Všechna okna v domě umyla jako bonus. Trošku se stydím, ale je to hotové.

    OdpovědětVymazat
  3. Nepůjčuješ babičku? Tady by měla kočky dvě , psíka ... Případně i nějaké menší vňoučátko bych jí tiu mohla nechat .... :)))

    OdpovědětVymazat
  4. Na vnoučátka bych jí určitě nalákala. Dětičky hlídá pro radost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)) se obavam, ze po nasich by zmenila nazor

      Vymazat
    2. Domluveno. Babička říkala, že mytí oken jí baví a hlídání dětí ještě víc. Necháme jí u vás a pojedeme spolu na výlet.

      Vymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. Dve okna som umyla, ked mala prist svokra, dalsie az ked pride o rok :-)

    No konecne aj knizka! Som na strane 80 a ty? :-DDD

    OdpovědětVymazat
  7. :-) Dobře jsi to napsala.Tak já už jsem v tom stádiu definitivního zbláznění se, okna myju průběžně a přiznám se, že podle nálady klidně jedno denně...:-) Obvykle hned potom začne pršet a veškerý efekt je pryč. Jinak jsem zimní tvor, ta letní tepla jsou pro mne negativem. A ty pavučiny obalené listím? To znám z chalupy, to je fakt nadělení. Měj se krásně.

    OdpovědětVymazat