neděle 10. listopadu 2019

a dieta je v čudu 😀

Slovenský Grob je z ruky , no pečená husička na každém rohu 😋😀
V pátek s přáteli v místním Lokále  a dnes doma 😀
 

Včera večer omyta , osolena, okmínována , vycpána jablkem a nacpána do pekáče...
V šest ráno ( zbytečně brzo) vložena do trouby vyhřáté na stodvacet stupňů. Při kontrole po pěti hodinách zjištěno, že již 😱 hotovo. Skoro hodinu a půl pak měla holka pauzičku 😀 Aspoň jsem v klidu dokončila  kaldoun z už předpřipraveného vývaru, udusila červené zelí a ( z pytlíku 🤪) vyrobila bramborové knedlíky. Na závěr jsem nejprve husí záda potřela medem s vodou , vrátila na patnáct minut na  dvěstě stupňů do trouby . Po otočení břichem nahoru jsem postup zopakovala a bylo to! 😀
Mňam!

2 komentáře:

  1. Mala pekny welness husicka :-P ja som to nikdy doma nerobila, ani kacku ani husku. Mam sa este co ucit ;P

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá báječně. Kaldoun - jsi fakt dobrá. Vzpomínám, jak ses divila, když byl Vašík miminko, že už umím polévku od vývaru.

    OdpovědětVymazat