neděle 23. září 2012

Zámek Radíč

  Letošních podzimních víkendových výletů s kamarádkou a dětmi asi nebude tolik, jak bych si přála. Holt - když má člověk doma malé fotbalisty, .... má o zábavu postaráno :)
  Hned ten první se ale super vydařil.
  Vydali jsme se na Sedlčansko. První zastávkou by skanzen Vysoký Chlumec. Prohlédli jsme si obytné chalupy, funkční (ač ne na vodu) vodní pilu a mlýn. Děti nejvíc uchvátilo malé koťátko a mne lehko zdrtil fakt, že kdysi bych už ve svém věku bydlela na vejminku a v zimě kvůli teplu spala s dobytkem - tedy zvířaty ;) Focení bylo za příplatek - takže nic :)
   Po průjezdu Sedlčan směrem na sever a obídku ve venkovské hospodě - naštěstí i tam dorazila vymoženost konzumace jídel na zahrádce - jsme dorazili na Radíč. Do prohlídky zbývala čtvrthodinka, kterou děti strávily na krásné zahradě s dětským hřištěm. Samotná prohlídka zajímavě zrekonstruovaného zámečku je celá přizpůsobená dětem. Provází dobový malíř, v každé místnosti děti plní úkoly a nakonec si v dámském budoáru mohou vyzkoušet princeznovské šaty a brnění. Škoda jen, že kávičku už jsme měli, ta v místní kavárně vypadala úžasně a stihli bychom aspoň dvě, protože zahrada děti zlákala i po  ;)




1 komentář: