čtvrtek 2. května 2013

Čechrava atd

  Nevím, co to do mně dneska vjelo :) To odhodlání! Nedávno jsem tu zveřejnila své mlhavé plány o nových rostlinách. Upřímně řečeno - jen tak jsem si, z nedostatku jiné činnosti, googlila. Každopádně mi to od té doby vrtalo hlavou. Lehko jsem začala s realizací, když tu před pár týdny byla MDM. Koupily jsme tři celkem velké sazenice barvínku a použily je coby půdopokryvné mezi pivoňky. Tři byly málo, ale zpět do obchodu už se mi nechtělo. Dál jsem si hýčkala plán na údajně stín a vhkomilné čechravy a udatny. Dnes mi nějak přišlo, že je celkem ideální počasí na práce na zahradě - tedy hlavně na hloubení jam do vlhké půdy. Kamarádka, která přijela na kávičku, musela  brzo odejít a tak jsem využila nečekaného volna a vyrazila do prodejny u dendrologické zahrady.


  Vytipovaná rostlina ani jedna, prý je na ně brzo,  ale ochotná prodavačka/zahradnice mi poradila jinou prý také vhodnou - ostrožku. Bohužel měli jen jednu, ale za 30,- - no nekup to! ;)
   Lehko zklamaná jsem provedla nákup potravin a na parkovišti jsem zjistila, že se dokonce velmi příjemně - pro práci na zahradě - oteplilo a tak jsem to cestou domů vzala trochu oklikou přes jiné zahradnictví. Tam jsem našla barvínek. Ač jsem chodila křížem krážem, patrně raněna naprostou slepotou, nic dalšího jsem nenašla. Paní zahradnice  při mém  dotazu nebyla daleko od toho začít si klepat na čelo, protože jsem stála ani ne dva metry od snad osmdesáti centimetrových kvetoucích čechrav tří různých odstínů :) Pravda, nebyly úplně levné a navíc jsem se nedokázala rozhodnout, kterou barvu, ale občas se ocitám v situaci "když musíš, tak musíš" ;)



  Vzhledem k tomu, že MLT si ráno vykňučeli, že je ze školy vyzvedne tatínek, měla jsem i dost času na okamžité zasazení. Při té příležitosti jsem vyčistila celý kout s hostami a přiřízla kolem nich textilii. Hosty jsou zatím jen pár centimetrové výhonky, to malé zelené vpředu je kakost ;)


   Foto zblízka bude až po dosypání mulče ;)

4 komentáře:

  1. Tý bláho, to jsou názvy, které vůbec neznám. Ale vypadá to moc krásně. Já mám mezi pivoňkama husí packu, kterou se furt marně snažím odstraňovat.

    OdpovědětVymazat
  2. To jsi nakoupila moc pěkně ... a koukám i to zahradnictví máte nějaké hezké:-)))

    OdpovědětVymazat