čtvrtek 2. května 2013

Zase ta rebarbora ;)

Letos ale zhruba o měsíc dřív a dokonce v akci :) Znovu jsem nalistovala ve staré klasické kuchařce  "rychlý ovocný koláč". U receptu je mojí rukou tak deset let stará poznámka "stačí 1/2". Jde v podstatě o hrnkový koláč a půl na moji formu fakt stačí ;)


Tu "kuchařku" jsem dostala kdysi, hodně, dávno. Počítám někdy kolem patnácti let věku buď přímo k narozeninám nebo pod stromeček od babičky z otcovy strany. Tehdy jsem nevěděla, která z nás se zbláznila :) Musím ale uznat, že , ač opravdu zbytečně brzo - použit byl poprvé asi o patnáct let později, nebyl to dárek k zahození. Babička měla pár "majstrštiků" - krémák, ony chlupaté knedlíky a krůtu s nádivkou s kaštany  - ale jinak  sama asi moc zdatná kuchařka nebyla, měla pravděpodobně s návody dobrou zkušenost ;)

8 komentářů:

  1. Musim uz aj ja skusim nieco ovocne s drobenkou, vyzera to super, aj lahke ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. 1dlcukr moučka,5dkg máslo/hera, 1vejce pak prisypat 3dl polohr.m.+ 1/4sáčku PdP a 1dl mléka - vymazaná a vysypaná forma

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je na spodok? A na vrchu je drobenka z kolko masla, cukru, muky?

      Vymazat
    2. drobenka je 100g polohr.m., 80g másla, 80g moučkového cukru

      OPRAvA : do testa je mouka hladká!!!!

      Vymazat
  3. Mně na zahrádce začíná teprve rašit. Ale už se na ní těším. Mám jeden strašně složitý a pracný recept, ale výsledek je úžasný. Když se k tomuto činu dokopu, určitě se tady pochlubím.

    OdpovědětVymazat
  4. to víš - já mám z dovozu :))
    mám jeste jeden na Rhubarb Crumble, ale má se to jíst ještě teplé - to je u nás složité načasovat :))

    pracné věci neee :))

    OdpovědětVymazat
  5. Co nevidět už bude rebarbora dostatečně veliká, tak vyzkouším Tvůj recept. Když tak napiš i Rhubarb Crumble, vyzkoušela bych to.

    OdpovědětVymazat