pondělí 10. února 2014

Postele

  Klukům jsem před lety (asi šesti!)  koupila v Ikea prodlužovací postele. Jedno prodloužení proběhlo asi před rokem a k druhému jsem se odhodlala nedávno. Z nějakého důvodu jsem si totiž na postel lehla a zjistila, že tloušťkou miminkovská matrace tedy opravdu nic moc. Hned jsem si vzpoměla, že si i chlapečkové párkrát stěžovali, ale považovala jsem to za snahu oddálit spánek ;) Zkrácená verze lepší matrace koupit nelze a tak jsem plna odhodlání vyrazila na stránky obchodu a nic, nenašla. Naštestí mám N. Ta zkušeným okem (tutéž výměnu dělala svým holčičkám loni) koukla a našla ;) Už jen zbývalo najít vhodný den pro akci kulový blesk.
 Pár dní na to, hned po rozdání pololetního vysvědčení, pan ředitel potřeboval volno a tak nám dětičky pěkně zůstaly doma. Co dělat, aby neseděly celý den u televize nebo počítače.... Nápad! Lehko jsem nadhodila spolupráci a MLT kupodivu neprotestovali. Tak fofrem povlečení a prostěradla do pračky, matrace na půdu, šroubovák a kličky... To kluky dokonce bavilo. Rozborka i sborka proběhly raz dva, kluci pořádně pod a za postelema vyluxovali. Když bylo všechno připravené hurááá do obchodu. No nebylo to tak snadné - vykoupením byl oběd v KFC, ale nakonec všechno proběhlo celkem hladce. Přikoupili jsme i dekoraci na zeď pro LP  (LK má od podzimu africký koutek) a dokonce mne nechali se trošku kochat a koupit pár drobností - jak jinak ...v Ikea :)) Cesta zpátky se zastávkou pro přízi na kulichy nebyla tak úplně ideální, protože chlapci objevili na okýnku auta ptačí hovínko a dostali se tím do stavu úplného tranzu - záchvaty smíchu spojené s neustálým probíráním a vylepšováním situace.
 Uff. Konečně doma. Nová prostěradla jsem fofrem šoupla do pračky. Nalepit samolepku na zeď a je to! Do večera bylo vypráno i vysušeno, tak vesele do nového!




 
 

6 komentářů:

  1. Teda holka, koukám jaký jseš rychlík a jak to umíš bezva zorganizovat!
    Ale matou mě ty zkratky .... MLT jsou tři děti, dvě děti + manžel nebo jiná kombinace??

    OdpovědětVymazat
  2. My Little Twins - čili jen dvě ze čtyř :))

    OdpovědětVymazat
  3. Odpovědi
    1. to jsou takový záchvaty! pak zase sedím a čumím :))

      Vymazat
  4. Perfektne, zavidim tu povalu, nase stare mam furt oprete o stenu v spalni, hanba :)

    OdpovědětVymazat