úterý 17. června 2014

Letí to letí...

Samozřejmě myslím čas ;) Ani nestíhám psát. Nebo nevím, o čem dřív.
 Minulý týden  umřela v jednadevadesáti letech moje tchyně. Sice už se to pár měsíců očekávalo, ale i tak je to smutné. Měla jsem ji ráda.
  V sobotu jsem byla ve svém rodném městě na srazu třídy - třicet let od maturity! ;) Spolužáci se lehko prolínali, celkem se zúčastnilo tuším dvacet lidí. No, od začátku do konce jen čtyři. Pátý končící se přidal až v podvečer, ale díky jeho vyřídilce jsme šli spát až před druhou v noci :) Ráno se mi z okna zdálo i to město, ze kterého jsem tak fofrem před lety prchla, docela pěkné ;)


  V neděli jsem jen přestoupila cestou z auta do auta a jeli jsem na den dětí na hrad Valečov. Děti si užívali a já jsem zase o něco chytřejší. Skalní byty! vůbec jsem netušila, že ještě koncem devatenáctého století takhle lidé žili...

 
 

Navečer jsem doma odpadla, vlastně ani nevím, co rodina večeřela :))
Reputaci jsem si o den později napravovala jahodovými knedlíky tenokrát podle návodu Sajlera a Sekaniny. Recept přesně klapnul.Nesmím zapomenout si ho poznamenat ;)



Včera jsem poklízela, nakupovala poslední nezbytnosti jako třeba pláštěnky na švp a odpoledne jsme balili. Cestovní horečkou zachvácení MLT byli trošku na zabití, takže  ranní odjezd se opravdu hodil :)
Druhé z dnešních tří mávání už mám za sebou.


Upřímně - tohle mně sebralo víc než první. Tam je jistota návratu stoprocentní ;) Myčka možná půjde do šrotu...

Třetí loučení bude večer na letišti. ŠVP v Paříži. Jo, to za našich let nebývalo ;)

12 komentářů:

  1. Oooj, jahodové knedlíky...mňami, mňamiiiiiiiii. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Dala by som si :-)))) Esteze su vsetci prec, nez vyberies novu, tak to nejako prezijes :-))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. už se to táhne hrozně dlouho - možná už jsem si tak zvykla na mytí , že ani nebudu chtí :)))

      Vymazat
  3. Skola v prirode v Parizi??? V akej prirode? Lepsi je uz len Londyn so svojim smogom :-)))) Ten bude mozno o rok :-DDD

    OdpovědětVymazat
  4. No pááni... ty jsi fakt akční:-))
    Skalní byty vypadají zajímavě, asi zajedu na výlet ..... a kdo ví, možná zůstanu .... můj muž vždycky říká, že mě by ke štěstí stačila jeskyně, šicí stroj a foťák:-))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. měli vytesaná okna, díry na odvětrání od ohně, prý i prkenné podlahy... stroj by musel být šlapací :)))

      Vymazat
  5. Úmrtí tchyně mě moc mrzí--ale měla moc pěkný věk ♥ jinak tedy týden jsi měla opravdu nabitý a o zábavu jsi měla postaráno :o) Martina

    OdpovědětVymazat
  6. Chvilku nenapíšeš a najednou tolik změn. U nás se toho děje tolik, že nestíhám ani psát. V sobotu jsme měli rovněž sraz po 30 letech, který jsem organizovala.

    OdpovědětVymazat