úterý 5. srpna 2014

Harrachov atd.

Ne že bych nevěděla, co doma dělat (uklízet a zahradničit by bylo víc než potřeba), ale v rámci zachování duševního zdraví (nejen svého - soužití celé rodinky 18dní 24/7 už začínalo neblaze působit, ale i dětiček - pokud bych zahradničila a uklízela, seděli by u TV nebo PC), bylo nutné vypadnout. A tak jsme ( já, MDMD a MLT) v pondělí nasedli do auta a vyrazili směr Krkonoše. První zastávka byla park Mirakulum. Paráda!

 


Jen škoda, že bylo opravdu vedro. I já, otrlá, jsem se začala lehko obávat úpalu - tedy ne svého, ale neustále se pohybujících potomků - a tak jsme to po pár hodinách a typickém výletním obědě ;)zabalili a pokračovali.
V Harrachově bylo o čtrnáct stupňů chladněji - celkem příjemná změna ;) a očividně po dešti.


Od rána pak už zase sluníčko, sem tam mrak. Dost - na nás - jsme toho pochodili, četli, hráli hry, vzpomínali/těšili se na zimu ;), lovili poklady, koupali se - někteří- v Mumlavě a i na  bobovku , lanovku a  jízdu vlakem došlo. Vlak zklamal - byl tak moderní, že ani v tunelech nebyla tma ;(

Devatenáctikilometrový okruh byl maximum
 
Tanvaldská rozhledna Terezínka a Jára Cimrmam
 
I tak to jde ;)
 
I s potápěním - po mně to nemají :)
V pátek jsme se vydali rovnou domů. Zastávka byla jen v Držkově pro koláče.

5 komentářů:

  1. Vyzera, ze ste sa mali skvele, aj ja by som brala ochladenie na horach :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tam niekde, v tých končinách, som bola zatiaľ iba v zime. :) Muselo to byť pekné...či už na kochanie a ochladenie ako i na odreaovanie od všedných dní. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem ráda, že je Venda velký kluk a nemusím vymýšlet prázdninovou zábavu.

    OdpovědětVymazat
  4. Úklid a zahrada neuteče, ale léto jo .... tož si ho musíš užít, dokud ještě je:-)))

    OdpovědětVymazat