úterý 14. července 2015

Léto na horách

Ač mám teplé počasí ráda, rozhodly jsme se s MDMD minulý týden trochu zchladit a vyrazit překontrolovat západní část Krkonoš :))
Snídani už jsme nestihly, ale řešení jsme našly ;)


Jen, co jsme opustily Mladou Boleslav, černé mraky na horizontu nevěštily nic dobrého. Padl i návrh se vrátit, ale nejsme přece žádní srabi...
V Držkově přišla průtrž mračen.  V Tanvaldu jsme po parkovišti u potravin pobíhaly bez deštníku, takže jsme hezky navlhly. V Kořenově auto naměřilo devět a půl stupně Celsia, v cíli stupňů deset ;(
Zbytek dne jsme vytáhly paty jen při venčení psíka.
  Ráno foukal tak studený vítr, že jsme vyštrachaly zimní svetry a vyrazily. Snídaně venku vyžadovala opravdu velkou dávku přesvědčení předstírat letní pohodu ;), ale rozhodly jsme se jet podle plánu. Autem jsme se přesunuly do Příchovic. Vzpomínala jsem na mládí a cimrmanovské období ;) Muzeum JC s majákem stálo určitě za prohlédnutí.



 Lesopark jsme odložily na příště a vyrazily s kopce dolů do Tanvaldu. Ubíhání cesty nám zakalovala jen vidina toho, že celý ten kopec budeme muset za chvíli šlapat zpátky :)
Ve městě jsme zakoupily náplasti a poobědvaly v nové restauraci.

hlad byl velký - meruňkové knedlíky i selská omeleta málem komplet zmizely, než jsem si vzpomněla, že chci fotit :))
Cestou nahoru (psík se chytře nechal nést)jsme žertovaly - hlavně , aby tam bylo auto. Jaké bylo naše překvapení, když tam stála dvě :))


Po návratu do Harrachova jsme po kávičce stihli ještě procházku na Mumlavu - máme pro letošní léto splněno ;)

K večeři byl bramborový salát , ke kterému mě inspirovala jedna Hanka - u ní teď chystá večeře manžel podle BBC. Sice nevím, kde tam přišli na lučinu, ale budiž ;). S bramborami, ředkvičkami a jarní cibulkou (místo pažitky) to byl krásně lehký závěr dne.


V sobotu už bylo u snídaně veseleji - tepleji.



Nedalo nám to a vyrazily jsme znovu do Příchovic a již zmíněného lesoparku. Viděly jsme sice jen kousek, ale jde o opravdu povedenou atrakci. Z oblasti nás vyhnali závodníci jakési rallye, kvůli které celou oblast uzavřeli. Přesunuly jsme auto na parkoviště pod rozhlednu Štěpánku a vyrazily ještě k ní.


Pak už jsem byla odvolána MDH . Byli jsme pozváni na návštěvu. Tak honem poklidit a domů!
Večer se vydařil, jen ráno bylo malounko horší ;)

2 komentáře:

  1. Moc hezky jste si s holčičkou užívaly.

    OdpovědětVymazat
  2. Perfektny vyletik! Schladenie dobre padne, my sa tiez o tyzden schladime - huraaaa!

    OdpovědětVymazat