pátek 17. února 2017

Vepřová panenka 🍽

v listovém těstě aneb takové falešné beef wellington 😉
    Dlouho  jsem tenhle pokus plánovala. Jen jsem se obávala, jak budu vědět, že je maso tak akorát, když nejde zkontrolovat. Nastudovala jsem pár návodů a rozhodla se pro třicet minut na stoosmdesát stupňů.  Vyšlo to !
    Panenku jsem osolila, opepřila a nechala ležet. Připravila jsem pytlík mraženého listového špenátu (cibule, česnek, pepř a sůl). Koupený plát listového těsta jsem pokladla  na středu sto gramy slaniny a vychladlým ( vyždímaným ) špenátem. Opekla jsem maso , položila ho na špenát a přehodila z obou stran těsto. Tou dvojitou vrstvou jsem váleček obrátila dolů a potřela rozšlehaným vajíčkem. Na plechu a pečícím papíru jsem dílo vložila do předehřáté trouby a nervózně půl hodiny čekala, jak to dopadne.

Výsledek mile překvapil. Maso bylo úplně dokonalé.


 MDH chválil a i MLT svůj přiděl snědli (nadšeni nebyli , ale mě překvapilo i to, že úplně neodmítli  🙄)
    Odpoledne jsem provedla snad sto padesátý pokus o cookies 😀 poněkolikáté stejný návod a pokaždé jsou jiné 🤔 Tentokrát moc crispy ;)


2 komentáře:

  1. To vyzera famozne! Listkove cesto vobec nepouzivam, asi by som mala skusit :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu mě to překvapilo ;)
      Těsto já dost čast - na štrůdly jablkové i šunka, sýr, špenát, losos ... Až tak, źe už jsem rozhodnutá někdy zkusit na závin těsto tažené ;)

      Vymazat