pondělí 28. května 2012

Rebarborový koláč

mám od dětství spojený s babičkou. Tou mojí. Ten byl! Vysoké vláčné těsto a snad stejně vysoká vrstva rebarbory . Jako dnes vidím dědu jak sedí v kuchyni u stolu a loupe ... stonky? - nevím, jestli je to botanicky dobře, ale zkrátka loupe tu část, která se jí ;) Babička zatím zadělává těsto a já smím pomáhat při výrobě drobenky. Nevím, jestli babička úmyslně odměřovala větší množství surovin, protože když si ted uvědomím, kolik jsem při práci ujedla, nechápu, že zbylo ještě na koláč ;)
MDM pak občas pekla v remosce úspornější, ale stejně - skoro - dobrou verzi. Asi i proto, že na žebříčku oblíbenosti u MDF nebyl úplně číslo jedna :)
 MDH ho má rád a stejně tak MDOD, takže když jsem v supermarketu zahlédla tlusté růžové stonky, bylo rozhodnuto. Povedl se na první pokus.



Pochvalu jsem dostala i od MDB, kterému jsem na ochutnání dovezla s sebou na trhy.

2 komentáře:

  1. Ten vyzera nadherne, ake mas to spodne cesticko? Klasiku linecke? Ja sa vzdy bojim, aby nebol kysely, ale uz sa tesim do Irska, tam si ho dam bez roboty, z pekarstva a ten bude zarucene skvely a sladky :-)))

    OdpovědětVymazat
  2. Hmm, rebarborový bych si dala hned... už jsem ho dlouho nedělala:-))
    Ajka

    OdpovědětVymazat