středa 26. března 2014

Pasírovač

Někdy na podzim jsem neodbytnému Ježíškovi na otázku, co chci pod stromeček, odpověděla, že třeba pasírovač. Aby mi ta svíčková šla lépe od ruky..... Dokonce jsem ho přímo nasměrovala do, jak jsem si myslela, celkem v tomto směru důvěryhodného obchodu. Nevím, proč přesně jsem si to myslela. Moc značkových pomocníků doma nemám - pravděpodobně intuice ;)


Vybalení a sestavení  proběhlo bez komplikací.


 Při zkoušce na sucho už nastoupily první pochybnosti. Trošku skřípal kov o kov a celkově malý rozměr nástroje nebudil důvěru.


Vložila jsem upečenou zeleninu - moment očekávání dost rychle vystřídal moment zklamání.


 Kusy byly moc velké na to, aby se dostaly tam, kam měly. Takže jsem je musela šťouchadlem na brambory zmenšit. Zeleninu to honilo spíš dokola kolem než pasírovalo. Neustále jsem ji musela ze stran nádoby shrnovat dolů, aby  tatáž byla opakovaně rozmetána vzhůru...Nakonec jsem dílo dokončila, ale určitě to trvalo déle než pomocí obyčejného plastového síta a naběračky ;(  A tak jako tak jsem musela použít ponorný šlehač na zjemnění.
  Za mě palec dolů ;(

10 komentářů:

  1. Jo, taky jsem kdysi podobný měla..... síto bylo fakt rychlejší:-))))

    OdpovědětVymazat
  2. Jaaaaaaaaj, to sú patálie! Človek si chce niečo zjednodušiť, urýchliť, a ono to dopadne takto!! Aspoň viem, že takú vec si nemám zaobstarávať. :D Ja momentálne zháňam drevené šťuchadlo na zemiaky. :D (keramické hrnce sú mor!!! a plast mi smrdí - ten čo nesmrdel, bol vraj jedovatý :-/) :D NIKDE som to nevidela...asi si to z nejakého zvyšného hranolku zo stavby vystrúham abo čo. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to jsem nikdy neviděla, ani si to neumím představit - existuje to?

      Vymazat
    2. mám taký matný pocit, že u babky som také dačo kedysi dávno videla...či je to tam ešte furt, to už netuším. chodím tam zriedka (cesta pridlhá :D) a nespomeniem si na to, aby som to skontrolovala :)

      Vymazat
    3. taaaaaaaaak...som si spomenula...pred nedávnom sme boli na východe a u babky som skontrolovala kredenc. JE TAM! celodrevené šťuchadlo na zemiaky. EXISTUJE TO!!! :D Nebol to len zmätený výplod mojej fantázie. Avšak na otázku, odkiaľ to je, padla odpoveď: to je už storočné. OK, beriem to s rezervou, inak by som s tým utekala to antikvariátu abo dražila za ťažké prachy. Ale ... inými slovami, netuším, kde sa také dalé kúpiť. Hoci...bolo by mi to naprd...ten obchod by už určite neexistoval. :D

      Vymazat
  3. Já ho zkusila jednou, nepasíroval, umýt to nešlo a tak je odložen ve věcech - třeba se někdy bude hodit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. asi bycom místo botiček měly probírat omáčky ... ;)

      Vymazat
  4. To je ale vynalez, ako to mozu dat vobec na trh??? Vsetko mixujem tycovym mixerom, kaslem na pasirovanie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky nechápu, kdyby to bylo od číňana, ale takhle ..., taky holt budu mixovat ;)

      Vymazat