sobota 1. března 2014

Buchta "od Maryny"

Nevím, jak se to stalo, ale přes jednu moji čitatelku jsem se proklikala na blogy čistě pečíčící a vařící.  Hned první dobrota mně zaujala natolik, že jsem se rozhodla ji okamžitě zkusit. Pěkně jsem v rámci chystaného nákupu vzala vše potřebné a jak jsem tak spokojeně nakládala tašky do auta, došlo mi, že forma na hřbet je z nějakého důvodu na horách. Moment váhání (lakota) a pak zpátky do obchodu. Doma mě zdržovalo už jen uklízení zbylého týdenního nákupu. A hurá na věc.


Těsto bylo trochu řídké, vody jsem nedala ani předepsané množství. Příště nedám vůbec. Po vykynutí trochu lepší, ale s pevnějším by se pracovalo líp.



Trochu mě otrávila velikost formy - asi jsem se překoukla v instrukcích , ale nakonec to dokynulo ;)


Péct budu příště taky o pár minut méně ;)



Každopadné trhací je, výborná je. A dva ze tří ochutavačů prohlásili, že je jako trdelník ;)

9 komentářů:

  1. To vyzera super, skor ako mramorova kysnuta vianocka :-)

    OdpovědětVymazat
  2. je to jen hnedý cukr , skořice a máslo, ale koukala jsem, že původnější Vanda má víc mouky - tím bude ta konzistence :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, tak ako skoricove slimaky ;) ked pre mna je kysnute moc velka skuska trpezlivosti, ja tak zamiesat, vyliat na plech a upiect :-)

      Vymazat
    2. mně to, upřímně, taky moc nevyhovuje - včera například byla kolize - pekla jsem oběd a do toho byla vykynutá buchta - šoupla jsem to k tomu, ale to už josu jiný stupně jiná vůně....

      Vymazat
  3. Taky jsem recept viděla, ale zapomněla jsem kde, tak jsem moc ráda, že ji tady opět vidím a určitě taky vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  4. To jsi vážně kvůli buchtě koupila novou formu?? Dobrý!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a co jsem mohla dělat ? :))) třeba upéct něco jinýho ...

      Vymazat
  5. Dík za inspiraci. Vypadá to krásně.

    OdpovědětVymazat