neděle 1. ledna 2012

Rok 2011

Jaký byl? Co přinesl?
Rozhodně nemůžu říct, že nudný. To u nás asi ani nejde. Sice nejsme zvlášť akční rodina, ale tak nějak se při tom počtu pořád něco děje.
  MLT začali koncem jara hrát fotbal a největší změnou v jejich životě byl nástup do první třídy. Ve škole se celkem dobře aklimatizovali. Doma je to horší. Nějak si kompenzují ty výkony a poslušnost ve škole nezbytnou.
  MDMD složila v květnu přijímací zkoušky a v září nastoupila do primy. Sedmý výsledek ze třídy (nejlepší z gymnázia) při prvním trimestrovém hodnocení byl pro mně více než uspokojivý. I bez mého přičinění ;). Vyměnila pár kamarádek, napsala soustu povídek a stala se (snad i platnou) členkou nově založeného basketbalového týmu školy.
  MDOD tak nějak plynule přešla z ne příliš příjemné fáze puberty do fáze rozhodně lepší. Ve squashi se stala tátovi rovnocenější partnerkou, v lyžování dávno předčila nejen rodinu, ale i přilehlé okolí. Ve škole se ocitla v ročníku končícím zkouškou IGCSE, takže tam je vše podřízeno právě tomu.
  MDH podnikl dva velké cyklistické výlety. Na Kubu a Kypr. Jednu vine tour v Itálii a jako father daughter bonding jednu italskou lyžovačku. I nadále téměř každý den sportoval a staral se pečlivě o rodinné finance.
  V létě jsme již tradičně strávili dva týdny na oblíbené teplé Krétě. Jarní i podzimní prázdniny také tradičně v Harrachově. V létě jsme podnikli pár výletů "po vlastech českých" - hrady, zámky, jeskyně, lesy v Orlických horách.
  Díky vánočnímu dárku vznikl příjemný rituál s MDP. Po celý rok zhruba jednou měsíčně přijížděli, abychom společně zašli do divadla a pak na večeři. I MDMiL se těší, při jejím úctyhodném věku (89), vcelku dobrému zdraví a kondici, díky níž dokáže zaměstnat všechny své potomky;)
  Nejsmutnější událostí roku byl říjnový odchod našeho věrného kocoura Čendy. V listopadu ho nahradil zrzavý miláček Rusty.
  Na konci roku bylo trochu rušněji. To když nás navštívila z Kanady MDSD s dcerou. Nakonec se z toho vyklubal celkem příjemně strávený čas.


Za sebe můžu řict, že celkem beze změn. Dětičky (manžel), domácnost, háčkování, blogování, lehké sportování ;), občas nějaká ta kultura či kávička ;).Je to tak nějak , že "all is said and done". Jsem za to (všechno)ráda.

Žádné komentáře:

Okomentovat