neděle 24. března 2013

Játrové knedlíčky

  Další pokus. Patří mezi pár receptů , které jsem stihla podědit po mé babičce. Do svatby jsem se do vaření vůbec nehrnula a několik let po ní moje babička umřela a tak jsem moc dookoukat nestihla. Škoda. Její kuchyně "holky z vesnice" by se MDH moc líbila ;) Už mám políčeno na placky se škvarkama, které si pamatuju a nedávno jsem na ně zahlédla postup!
    Ale zpátky ke knedlíčkům. Babička, bohužel,  s tou dlouhou praxí patřila mezi ty kuchařky, které hojně používají pojmy jako "přiměřeně", "asi", "hrst", "špetka", takže můj záznam jejího receptu je vlastně pouhý výčet surovin :)) S tím se mně osobně pracuje velmi špatně, neboť jde o metodu "pokus omyl" a to už jsem určitě zmiňovala moc nemusím. Zhruba před dvěma týdny proběhl pokus po x letech - takže to, co jsem kdysi vyzkoumala, nezapsala, zapoměla ... Knedlíčky nebyly špatné, jen trochu bez chuti a obrovské :) Dnes byl pokus o kapánek lepší, ale pořád se mi to nezdá ono...
  Ingredience

  Játra naškrábat nožem - tentokrát jsem je pro jistotu ješte rozmixovala, ale příště už budou zase jen nakrábaná.

  Cibulku lehko osmahnout na másle s částí strouhanky


   Smíchat se zbytem strouhanky, pepřem , solí, vajíčkem, česnekem a muškátovám květem


   Namočenýma rukama vytvarovat kuličky


   A šup do vařícího se vývaru

4 komentáře:

  1. Jeden jako druhý. To jsi ale hospodyňka.

    OdpovědětVymazat
  2. To mi pripomenulo Rakusko, "leberknoedlzupe" :-P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tím mně K uklidňoval při tom první pokusu s obříky - že v AT je na jeden talíř jeden obr ;)

      Vymazat