úterý 5. listopadu 2013

Carrot Cake

O víkendu jsem pro MDH k svátku vyráběla trošku složitější a asi opravdu opravdovější variantu dortu. Trošku jsem panikovala protože se mi nevešly dvě dortové formy vedle sebe do trouby a měla jsem (opodstatněné) podezření, že nad sebou budou pečeny jinak. Nakonec to nedopadlo špatně. Sice nevyběhly, jak jsem si představovala, ale dalo se. příště kašlu na návod (ten píše dokonce o třech formách) a upeču všechno v jedné a překrojím ;)  I cukru jsem do polevy proti návodu dala polovinu a bohatě , na kalorickou bombu, stačilo :)
Jen jsem zapoměla koupit barvu na marcipán, tak mrkvičky, které pečlivě vyrobila MDOD byly tak trochu albínské ;)




Dostala jsem pochvalu ;) Dokonce i od MLT.

6 komentářů:

  1. Genialne vyzera, co islo do tej polevy? Philadelphia? Vyzera to mnam!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. philadelphia, máslo, moučkový cukr
      v těstě je taky máslo a pekanové ořechy - na rozdíl od toho od attic - ja mazlavější a hutnější
      http://www.marthastewart.com/356827/carrot-cake

      Vymazat
  2. Uz som tiez piekla nad sebou a dalo sa :-) Tiez nevidim dovod, preco tieto anglicke a americke cakey neprekroja nitou ako to ucila mna mama, ale pecu v dvoch formach, asi to k nim este nedorazilo :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) protože by to nezvládly LOL
      u nás je zažité, že je drahé mít dvě až tři stejné formy a nechat troubu hřát trojnásobný čas - tak to se to radši naučíme krájet :)

      Vymazat
  3. Složité, na mě moc složité a pracné. Zas mi nezbývá než Tě obdivovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. složité to není - je to prakticky do jedné mísy ;)

      Vymazat