O víkendu jsem pro MDH k svátku vyráběla trošku složitější a asi opravdu opravdovější variantu dortu. Trošku jsem panikovala protože se mi nevešly dvě dortové formy vedle sebe do trouby a měla jsem (opodstatněné) podezření, že nad sebou budou pečeny jinak. Nakonec to nedopadlo špatně. Sice nevyběhly, jak jsem si představovala, ale dalo se. příště kašlu na návod (ten píše dokonce o třech formách) a upeču všechno v jedné a překrojím ;) I cukru jsem do polevy proti návodu dala polovinu a bohatě , na kalorickou bombu, stačilo :)
Jen jsem zapoměla koupit barvu na marcipán, tak mrkvičky, které pečlivě vyrobila MDOD byly tak trochu albínské ;)
Dostala jsem pochvalu ;) Dokonce i od MLT.
Genialne vyzera, co islo do tej polevy? Philadelphia? Vyzera to mnam!
OdpovědětVymazatphiladelphia, máslo, moučkový cukr
Vymazatv těstě je taky máslo a pekanové ořechy - na rozdíl od toho od attic - ja mazlavější a hutnější
http://www.marthastewart.com/356827/carrot-cake
Uz som tiez piekla nad sebou a dalo sa :-) Tiez nevidim dovod, preco tieto anglicke a americke cakey neprekroja nitou ako to ucila mna mama, ale pecu v dvoch formach, asi to k nim este nedorazilo :-D
OdpovědětVymazat:) protože by to nezvládly LOL
Vymazatu nás je zažité, že je drahé mít dvě až tři stejné formy a nechat troubu hřát trojnásobný čas - tak to se to radši naučíme krájet :)
Složité, na mě moc složité a pracné. Zas mi nezbývá než Tě obdivovat.
OdpovědětVymazatsložité to není - je to prakticky do jedné mísy ;)
Vymazat