středa 5. ledna 2011

asi nejsem

sama, komu fascinují opraváři všeho druhu. Přesto mne dnešní návštěva elektrikáře přiměla napsat pár vět.  Nejsem z těch, co mají manžela všeuměla ani nemám žádnou speciální databázi řemeslníků, takže prakticky pokaždé hledám. Dříve ve Zlatých stránkách, nyní na internetu (btw často si říkám, zlaté Zlaté, ale tom jindy).Když už nějakého volného najdu (opravdu potřebuji ucpaný odpad zprovoznit, co nejdříve), když už přijde , když už má všechno potřebné s sebou (byli i tací, kteří v průběhu opravy odjížděli kupovat šroubky či se vraceli na základnu pro něco tak základního jako šroubovák), když už přijedou v potřebném počtu (jednou jeden přijel a ač informován, prohlásil, že ho bolí záda na to, aby sundaval sušičku z pračky, řekl si o 500,- za cestu a odjel) , tak zpravidla po prvním zanoření nářadí znechuceně pronese "kdo to tu, proboha, dělal?". Vlastně to už netrpělivě očekávám a v duchu se sázím, kdy  to přijde. Zajímalo by mně, jestli existuje černá listina zákazníků, protože se jednou neudržím a dotyčný se dozví, že" nejspíš podobný machr jako jste vy!"

4 komentáře:

  1. Ha, robosi alebo remeselnici, to je fakt tema. Oni hovoria inou recou ako my. Akurat zarabaju na tom, ze zohnat nejakeho je skoro nemozne, tak si mozu dovolit so zakaznikom jednat ako jednaju. Ak k tomu pridas este ich IQ, kludne to mozes nabudude zabit aj takou hlaskou, ich sa to nedotkne. Ale ten s cestovnym, to je pecka, toho by som vyhodila so skaredymi nadavkami. To je horsie ako keby ti tych 500 ukradol z penazenky!

    OdpovědětVymazat
  2. je to tak je jich málo - tváří se , že ti dělají službu už tím, že přijdou. Ten dnešní do kuchyně přibaletil v pohorách od sněhu (kdyby se zeptal stejne bych mu to dovolila, ale...)

    OdpovědětVymazat
  3. Ano, nevychovanci, jasne, ze ich nevyzujes a nevyzlecies, ale keby sa aspon tvarili, ze su ochotni to urobit, najma v zime a ked prsi, ked je sucho, tak mi to ani neva.

    OdpovědětVymazat
  4. ... abych mu teda až tak nekřivdila - dneska prišel s učněm a oba měli s sebou přezůvky ;)

    OdpovědětVymazat